Σύνθημα για τελική αντεπίθεση

Ως εξαιρετικά πιθανό αντιμετωπίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών το προσεχές φθινόπωρο και έχουν ξεκινήσει να προετοιμάζονται αναλόγως.

Η κυρίαρχη εκτίμηση που επικρατεί στην Κουμουνδούρου είναι ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης θα προσφύγει στις κάλπες για να προλάβει τα χειρότερα, δηλαδή την κατάρρευση της Νέας Δημοκρατίας. «Θα επιχειρήσει να αποδράσει από τα προβλήματα που ο ίδιος και οι πολιτικές της κυβέρνησης προκάλεσαν στη χώρα», υπογραμμίζουν. Η βεβαιότητά τους αυτή προκύπτει από το γεγονός ότι μετά το φθινόπωρο το κλίμα για την κυβέρνηση θα επιδεινωθεί περαιτέρω.

Το κύμα της ακρίβειας θα συνεχίσει να σαρώνει τη χώρα, όλο και περισσότεροι πολίτες θα έρχονται σε αδιέξοδο και η οργή κατά της κυβέρνησης θα μεγαλώνει προοδευτικά. Την εκτίμησή τους ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης ενισχύει ο τρόπος που κινείται το τελευταίο διάστημα, οι περιοδείες, τα εγκαίνια έργων, οι τελετές κ.λπ., που παραπέ­μπουν σε προεκλογική περίοδο.

Σε ανάλογο κλίμα δείχνουν να είναι και ορισμένοι εκ των υπουργών, όπως, π.χ., ο Κ. Καραμανλής, ο οποίος σχεδόν μέρα παρά μέρα κάνει αναφορά σε νέα έργα (μετρό, οδικοί άξονες κ.ά.). Υπό αυτό το πρίσμα, στην Κουμουνδούρου έχουν αρχίσει να μπαίνουν σταδιακά σε προεκλογικούς ρυθμούς. Οι τόνοι της κριτικής προς την κυβέρνηση και κατά του πρωθυπουργού προσωπικά έχουν ανέβει το τελευταίο διάστημα, θα ανέβουν κι άλλο στη συνέχεια. Ψηλά στην ατζέντα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σταθερά το θέμα της ακρίβειας, καθώς θεωρεί ότι πρόκειται για το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και το ζήτημα που προκαλεί τη μεγαλύτερη φθορά στην κυβέρνηση.

Τις προηγούμενες ημέρες, στο στόχαστρο της Κουμουνδούρου μπήκαν και οι κινήσεις (αποφάσεις) της κυβέρνησης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής (Τουρκία, Ουκρανία κ.ά.). Η αποκάλυψη ότι η χώρα μας έστειλε κρυφά και νέο οπλισμό στην Ουκρανία έφερε ένα τσουνάμι αντιδράσεων από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το ίδιο συνέβη και με τις… φιλοσοφικού χαρακτήρα αναφορές του πρωθυπουργού στο Νταβός για τον μισθό και την αξία των χρημάτων στη ζωή. Τις έντονες αντιδράσεις της Κουμουνδούρου προκάλεσε και η κίνηση του Κυρ. Μητσοτάκη να ταξιδεύσει με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στις ΗΠΑ ια μια τελετή στο πανεπιστήμιο.

Την ώρα που, όπως υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «ο μέσος πολίτης δεν μπορεί κυριολεκτικά να βγάλει τον μήνα»!

Σύνθημα για τελική αντεπίθεση

Με τις εκλογές… προ των πυλών, σύμφωνα με πληροφορίες, στην επόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ο Αλ. Τσίπρας αναμένεται να δώσει το σύνθημα για την τελική αντεπίθεση σε όλα τα μέτωπα. Από την πλευρά του ο ίδιος θα συνεχίσει και θα κλιμακώσει τις περιοδείες του στην επικράτεια και την απευθείας επαφή του με τους πολίτες. Από την Κουμουνδούρου τονίζουν ότι το κλίμα που συναντά ο κ. Τσίπρας είναι πολύ θετικό, ότι οι πολίτες στη μεγάλη πλειοψηφία τους είναι εξοργισμένοι με την κυβέρνηση και πλέον στρέφουν τις ελπίδες τους στον ΣΥΡΙΖΑ. «Και αυτή ακριβώς η μεταστροφή», σημειώνουν, «θα φανεί σταδιακά, περισσότερο, δε, από το τέλος του καλοκαιριού και μετά». Απαντώντας με αυτόν τον τρόπο και σε όσους επικαλούνται τις δημοσκοπήσεις, όπου η απήχηση του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στάσιμη, χωρίς ουσιαστικά κέρδη από τη φθορά της κυβέρνησης. «Στα σπλάχνα της ελληνικής κοινωνίας βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεταστροφή που θα οδηγήσει στην πολιτική αλλαγή και στην απομάκρυνση της Νέας Δημοκρατίας από την εξουσία», τονίζουν.

ΠΗΓΗparon.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ