Σφυροκόπημα του Ισραήλ και από το νότιο Λίβανο με ομοβροντία ρουκετών – Τι μεταδίδει το Reuters

Αναφορές για ομοβροντία ρουκετών το απόγευμα από το νότιο Λίβανο προς το Ισραήλ, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο τρεις πηγές ασφαλείας.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι απαντά με πυρά πυροβολικού σε ρουκέτες που εκτοξεύονται από τον Λίβανο.

Μια πηγή ασφαλείας τόνισε ότι ο βομβαρδισμός έγινε από παλαιστινιακές φατρίες. Μια δεύτερη πηγή ανέφερε ότι βομβαρδισμοί έπληξαν τη νότια περιοχή από την οποία εκτοξεύτηκαν οι ρουκέτες.

Σειρήνες ηχούν στο βόρειο Ισραήλ, ανέφεραν με ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ (πρώην twitter) οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF).

830 νεκροί και 4.250 τραυματίες στη Γάζα

Τουλάχιστον 830 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 4.250 έχουν τραυματιστεί από το Σάββατο στις ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού αποκλεισμένου θύλακα.

Το Ισραήλ συνεχίζει τις επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας σε αντίποινα για τις επιθέσεις που εξαπέλυσε το Σάββατο η παλαιστινιακή ένοπλη οργάνωση Χαμάς. Από αυτές τις επιθέσεις πάνω από 1.000 Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με τους τελευταίους προσωρινούς απολογισμούς.

Το συνοριακό σημείο διέλευσης της Ράφα προς την Αίγυπτο, η μοναδική διέξοδος από τη Λωρίδα της Γάζας που δεν τελεί υπό τον έλεγχο του Ισραήλ, βομβαρδίστηκε τρεις φορές από την ισραηλινή αεροπορία τις τελευταίες 24 ώρες, όπως ανέφεραν σήμερα μία μη κυβερνητική οργάνωση και φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP).

Η παλαιστινιακή πλευρά του σημείου διέλευσης τέθηκε σήμερα το μεσημέρι στο στόχαστρο και πάλι το απόγευμα, διακόπτοντας τη διέλευση οικογενειών προς και από τον παλαιστινιακό θύλακο που τελεί πλέον υπό την “πλήρη πολιορκία του Ισραήλ”, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Κατηγορεί τη διεθνή κοινότητα ο πρωθυπουργός του Ιράκ

Περαιτέρω κλιμάκωση στη σύγκρουση του Ισραήλ με την Χαμάς θα μπορούσε να οδηγήσει στον αφανισμό της Λωρίδας της Γάζας, προειδοποίησε σήμερα ο πρωθυπουργός του Ιράκ Μοχάμεντ Σία αλ Σουντάνι κατά τη συνάντηση που είχε στη Μόσχα με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο ιρακινός πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να επικρίνει τη διεθνή κοινότητα που «με τη σιωπή της», τα προηγούμενα χρόνια, συνέβαλε στην επιδείνωση της κατάστασης. «Πρόκειται για φυσικό επακόλουθο της κατ’ επανάληψη παραβίασης (από το Ισραήλ) των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων», χωρίς να αντιδρά η διεθνής κοινότητα, υποστήριξε.

Προέτρεψε τη Ρωσία να καταβάλει προσπάθειες ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να ασκηθούν πιέσεις στο Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις του στα παλαιστινιακά εδάφη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ