Σφοδρή επίθεση της Δώρας Αυγέρη στον Καραμανλή: «Αδιόρθωτος και ψεύτης» (vid)

«Ο κ. Καραμανλής είναι αδιόρθωτος και ψεύτης, συλλαμβάνεται επ’ αυτοφώρω να λέει ψεματα ότι δεν ειχε λάβει προειδοποίηση για ατυχήματα», ανέφερε η Δώρα Αυγέρη, απαντώντας σε όσα είπε νωρίτερα ο πρώην υπουργός Μεταφορών, ότι δεν είχε λάβει καμία τέτοια προειδοποίηση.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κ. Αυγέρη απάντησε στον κ. Καραμανλή έχοντας στα χέρια της την επιστολή του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, του κ. Τσαλίδη, προς τον ίδιο τον πρώην υπουργό Μεταφορών και τους ιθύνοντες του ΟΣΕ, η οποία είχε σταλεί 1,5 χρόνο πριν από το δυστύχημα στα Τέμπη και δημοσιεύτηκε στις 14 Φεβρουαρίου, την επομένη της κατάθεσης του κ. Καραμανλή στην Εξεταστική Επιτροπή (13-2-2024), όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για τη γαλάζια πλειοψηφία ώστε να κληθεί ο κ. Τσαλίδης για κατάθεση.

Η υπεύθυνη για θέματα Κοινωνικής Διασύνδεσης του ΣΥΡΙΖΑ, διάβασε μάλιστα ένα απόσπασμα από τη συγκεκριμένη επιστολή: «Ο κ. Τσαλικίδης μιλά για έλλειψη προσωπικού του ΟΣΕ, για μη λειτουργία του Κέντρου ελέγχου στο Λιανοκλάδι, τη γενικότερη αίσθηση εγκατάλειψης σιδηροδρομικής υποδομής χωρίς να υπάρχει ορατό σχέδιο αναδιοργάνωσης του, που καθιστούν τη σιδηροδρομική λειτουργία δύσκολη και επικίνδυνη. Λέει μέσα στη σελίδα 3 ο κ. Τσαλίδης. Η παράταση και επιδείνωση της υφιστάμενης κατάστασης δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε να αυξηθεί η συχνότητα των συμβάντων επί γραμμής, με ορατό πλέον τον κίνδυνο να υπάρξει ένα συμβάν μεγίστης σοβαρότητας».

«Ο κ. Τσαλίδης, ο οποίος ακριβώς επειδή αυτά που ζητούσε για να μην υπάρχει ο κίνδυνος ορατού συμβάντος, δεν έγιναν, παραιτήθηκε κιόλας», τόνισε.

«Τι απάντησε ο κ. Καραμανλής ξεκάθαρα στη δική σας ερώτηση;», είπε η κ. Αυγέρη απευθυνόμενη στους δημοσιογράφους της εκπομπής. «Είπε ψέματα. Είναι δεύτερη φορά που πιάνεται να λέει ψέματα γι’ αυτή την ιστορία. Όπως είπε και ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής που κανονικά η γαλάζια πλειοψηφία θα έπρεπε να συμφωνήσει γιατί τέθηκε αυτό το ζήτημα από την αντιπολίτευση, να πάει για ψευδορκία στη Δικαιοσύνη ο κ. Καραμανλής, πράγμα που δεν έκανε. Και όχι μόνο δεν το έκανε αυτό η γαλάζια πλειοψηφία. Μετά από τη δημοσιοποίηση αυτού του πολύ σοβαρού εγγράφου και προειδοποίησης, η Εξεταστική Επιτροπή με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας δεν κάλεσε τον κ. Τσαλίδη να καταθέσει για δεύτερη φορά και αρνήθηκε να στείλει τον κ. Καραμανλή στη Δικαιοσύνη».

«Ακριβώς επειδή έχασε την έξωθεν καλή μαρτυρία η γαλάζια πλειοψηφία ότι μπορεί να παίξει τον ρόλο του εισαγγελέα, γιατί δεν μπορεί να παίξει τον ρόλο του εισαγγελέα. Είναι ένας κακός συνήγορος του κ. Καραμανλή που καθίσταται πλέον συνυπεύθυνη. Θα γίνει αυτό εφόσον ο κ. Καραμανλής, ο αδιόρθωτος και ψεύτης κ. Καραμανλής, δεχτεί να θέσει εαυτόν στη βάσανο των ερωτήσεων του φυσικού δικαστή. Επαναλαμβάνω, εμείς δεν λέμε ότι καταδικάζουμε τον κ. Καραμανλή. Λέμε ότι είναι ψεύτης. Τον κατηγορώ για τα ψέματα», είπε τέλος η Δώρα Αυγέρη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ