Σφοδρή επίθεση της Δώρας Αυγέρη στην κυβέρνηση: «Τα ανθρώπινα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας δεν είναι για κομματική εργαλειοποίηση» (vid)

Στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, και το θέμα του Φρέντι Μπελέρη αναφέρθηκε η Δώρα Αυγέρη, υποψήφια Ευρωβουλευτής, Σύμβουλος Κοινωνικής Διασύνδεσης Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «Σήμερα», τονίζοντας, ότι τα δικαιώματα των μειονοτήτων δεν ενδείκνυνται για κομματική εργαλειοποίηση.

«Το εν λόγω ζήτημα έχει να κάνει με τα δικαιώματα της ελληνικής μειονοτήτητας, τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται διαχρονικά και μάλιστα ως κυβέρνηση. Να θυμίσω ότι τον Μάρτιο του 2019 είχε θέσει το ζήτημα στο Βουκουρέστι ο Αλέξης Τσίπρας ως πρωθυπουργός. Ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, τα θέματα περιουσίας και ιδιοκτησίας δεν είναι για εργαλειοποίηση και για εκμετάλλευση. Το ζήτημα Μπελέρη δεν είναι καν ζήτημα της Νέας Δημοκρατίας ή ζήτημα διμερές της Ελλάδας με την Αλβανία, είναι ευρωπαϊκό ζήτημα. Είναι σοβαρό θέμα κράτους δικαίου, άρα κριτήριο για την πρόοδο της ενταξιακής πορείας της Αλβανίας. Αυτά πρέπει να τα κοιτάζει πολύ προσεκτικά ο πρωθυπουργός, ο οποίος όμως δεν το είχε δει τόσο σοβαρά».

Αυτά ανέφερε η Δώρα Αυγέρη υπενθυμίζοντας μάλιστα το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αλβανία τον Δεκέμβριο του 2022, στο οποίο ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε χέρι-χέρι με τον Αλβανό ομόλογό του δίνοντάς του τα εύσημα για την «ευρωπαϊκή πρόοδο» της γειτονικής χώρας.

«Το Δεκέμβριο του 2022 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν ήταν να πάει στην Αλβανία, δεν πήγε τελικά στην Χειμάρρα, γιατί προφανώς κάποιος έβαλε βέτο. Λίγες μέρες μετά, στις 6 Δεκεμβρίου του 2022 πήγε μόνο στα Τίρανα , χωρίς να πάει στα μειονοτικά χωριά. Όταν αργότερα πήγε παρέα με τον κύριο Ράμα στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα, δεν έθεσε καν ζήτημα δικαιωμάτων, θεώρησε δεδομένο και λυμένο το ζήτημα της προστασίας των δικαιωμάτων της μειονότητας και δήλωνε σίγουρος για την ευρωπαϊκή δημοκρατική πορεία της Αλβανίας.

Δεν προστατεύεις τα δικαιώματα της μειονότητας μέσω μιας κομματικής υποψηφιότητας, αλλά με την στέρεα πολιτική σου», τόνισε.

Αναφερόμενη στις πολιτικές εξελίξεις και τα δημοσκοπικά ευρήματα, η Δώρα Αυγέρη άσκησε σκληρή κριτική στις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας, για την οικονομία. «Το ζήτημα της πολιτικής αλλαγής το θέτει η ίδια η κοινωνία που δεν αντέχει άλλο να την τσακίζει η ακρίβεια, η φτωχοποίηση το ό,τι δεν υπάρχει δυνατότητα να πληρώνει για το ρεύμα και τα βασικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ