Σφοδρές αντιδράσεις για την απαράδεκτη δήλωση της Μιχαηλίδου: «Δεν είναι πρόβλημα να περπατούν δύο χιλιόμετρα για το σχολείο» (vid)

Σάλος στο διαδύκτιο με την απάντηση της υφυπουργού Παιδείας Δόμνας Μιχαηλίδου, προς τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου στη Βουλή, για την αιφνιδιαστική απόφαση για συγχωνεύσεις σχολείων που προκάλεσαν αντιδράσεις σε εκπαιδευτικούς και γονείς, οι οποίοι ανησυχούν για το γεγονός της απομάκρυνσης των μαθητών από το γνώριμο περιβάλλον και της υποχρέωσης να περπατούν καθημερινά έως και δυο χιλιόμετρα για να πάνε στο σχολείο, συχνά κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Όπως είπε η κ. Μιχαηλίδου: Λέτε,ότι έχουμε δύο ή τρία σχολεία στα οποία τα παιδιά θα χρειαστεί να περπατούν ένα ή δύο χιλιόμετρα την ημέρα και αυτό είναι πάρα πολύ. Εδώ θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσουμε. Δεν θα κάνω επίκληση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο οποίος λέει ότι είναι καλό και σωστό να περπατούμε όλοι οκτώ χιλιόμετρα τη μέρα. Αυτά μας λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Μακάρι να ήταν χαμηλότερο, να μπορούσαμε να τα κάνουμε και εμείς. Δεν ξέρω αν πλέον το καταφέρνετε. Εγώ δυστυχώς δεν το καταφέρνω πλέον».

«Όμως, όταν ζητούμε από παιδιά Γυμνασίου και όχι Δημοτικού, που μπορώ να καταλάβω ότι υπάρχει και ένα πρόβλημα ασφάλειας, να περπατούν ένα, ενάμιση χιλιόμετρο την ημέρα για να πάνε στο σχολείο τους, δεν είναι ένα πρόβλημα το οποίο η εκπαιδευτική κοινότητα και εγώ ως υπεύθυνη σ’ αυτό το Υπουργείο, αλλά και ως εκπαιδευτικός η ίδια, θεωρώ ότι είναι αποτρεπτικό, ότι είναι εξαιρετικά υψηλό», είπε.

«Οι διαδικασίες των συγχωνεύσεων υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Και αυτό γιατί γίνεται; Γιατί είναι προς το συμφέρον και των παιδιών και των εκπαιδευτικών», πρόσθεσε η υφυπουργός Παιδείας.

Η απάντηση της υπουργού μετά το 14:00:

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...