ΣΥΡΙΖΑ: Υποψηφιότητα – έκπληξη για το Δήμο Αθήνας – Όλα τα ονόματα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Συνεδριάζει το απόγευμα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με βασικό θέμα τις υποψηφιότητες στις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου.

Με τα περιθώρια για την Κουμουνδούρου να έχουν στενέψει- δεδομένου ότι θα πρέπει να κατατεθούν οι συνδυασμοί των υποψηφίων μέχρι τις 30 Αυγούστου- η Πολιτική Γραμματεία αναμένεται να ανακοινώσει τα ονόματα  6-8 υποψηφίων περιφερειαρχών, που θα υποστηρίξει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, σε σύνολο 13 περιφερειών της χώρας.

  • Για την Περιφέρεια Αττικής έχει «κλειδώσει» η υποψηφιότητα του σημερινού δημάρχου Νίκαιας -Ρέντη, Γιώργου Ιωακειμίδη, που συγκεντρώνει ευρεία αποδοχή στην Κουμουνδούρου.
  • Στην την Περιφέρεια Πελοπονήσου θα υποστηριχθεί ο γιατρός Μανώλης Μάκαρης, διευθυντής στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας.
  • Για την Περιφέρεια Ηπείρου, ο πρώην βουλευτής Ιωαννίνων, Γιάννης Στέφος.
  • Στην περιφέρεια Κρήτης, ο πρώην βουλευτής Σπύρος Δανέλης.
  • Στα Ιόνια νησιά, ο πρώην περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος.
  • Στην Στερεά Ελλάδα, επίσης φαβορί είναι ο Απόστολος Γκλέτσος.

«Έκπληξη» στην Αθήνα

Ανοιχτά παραμένουν πάντως πολλά «μέτωπα» σε αρκετούς μεγάλους δήμους, αν και, σύμφωνα με πληροφορίες της naftemporiki.gr, έχουν κλείσει οι υποψηφιότητες σε τουλάχιστον 90 δήμους της χώρας.

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί πάντως η υποψηφιότητα για το Δήμο Αθήνας και πρόκειται να προταθεί στην Πολιτική Γραμματεία μια τρίτη υποψηφιότητα, πέρα από τις ήδη γνωστές των πρώην βουλευτών Κώστα Ζαχαριάδη και Νίκου Φίλη.

«Πρόκειται για έναν νέο άνθρωπο, που είναι ελεύθερος επαγγελματίας, αναγνωρίσιμος και με ευρύ ακροατήριο» τόνισε πηγή του κόμματος.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ