ΣΥΡΙΖΑ: Η πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας μετά την αποχώρηση των 11

Η πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας μετά την αποχώρηση των 11. Μετά την επεισοδιακή Πολιτική Γραμματεία της 23ης Νοεμβρίου, η οποία σημαδεύτηκε από την αποχώρηση των 11, το κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει αύριο Τετάρτη (29.11.2023) στις 3:30 το μεσημέρι στην Αγίου Κωνσταντίνου.

Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στις 23 Νοεμβρίου ήταν και ο Στέφανος Κασσελάκης, για τον οποίο το κομματικό όργανο ανακοίνωσε ότι: «η άρνηση των στελεχών να αποδεχθούν τον Στέφανο Κασσελάκη ως την επιλογή δεκάδων χιλιάδων μελών του κόμματος είναι ξεκάθαρα αντιδημοκρατική».

Μάλιστα, η Πολιτική Γραμματεία ανέφερε στην ανακοίνωσή της ότι «η σημερινή (σ.σ. 23.11.2023) διάσπαση, δυστυχώς δεν αποτελεί έκπληξη. Είχε προαναγγελθεί εδώ και καιρό».

Η συνεδρίαση εκείνη έγινε στη σκιά της ανεξαρτητοποίσης των εννέα βουλευτών, καθώς και της αποχώρησης στελεχών της Κεντρικής Επιτροπής.

Από την Πολιτική Γραμματεία έχουν αποχωρήσει 9 μέλη της «Ομπρέλας» και 8 μέλη της ομάδας «6+6» από τα 41 μέλη που αριθμεί συνολικά.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τους:

Έφη Αχτσιόγλου (Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών)

Δημήτρης Τζανακόπουλος (Α΄ Αθηνών)

Αλέξης Χαρίτσης (Mεσσηνίας)

Νάσος Ηλιόπουλος (Α΄ Αθηνών)

Σία Αναγνωστοπούλου (Αχαΐας)

Μερόπη Τζούφη (Ιωαννίνων)

Θεανώ Φωτίου (Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών)

Ευκλείδης Τσακαλώτος (Β1 Βορείου Τομέας Αθηνών)

Πέτη Πέρκα (Φλώρινας)

Χουσεΐν Ζεϊμπέκ (Ξάνθης) και

Φερχάτ Οζγκιούρ (Ροδόπης).

Η αυριανή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στις 3:30 το μεσημέρι, θα εξετάσει τη στρατηγική του κόμματος εν όψει της μάχης στη Βουλή για τον νέο κρατικό προϋπολογισμό.

Απόψε, πάντως, οι 11 αποχωρήσαντες βουλευτές έχουν τη δική τους συνεδρίαση όπου αναμένεται να καθορίσουν τα επόμενα βήματα για τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ