ΣΥΡΙΖΑ: Απόλυτα καταδικαστέες οι δηλώσεις Ερντογάν περί αναγνώρισης του ψευδοκράτους

«Απόλυτα καταδικαστέες» χαρακτήρισε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περί αναγνώρισης του ψευδοκράτους.

«Υπονομεύουν το θετικό κλίμα των ελληνοτουρκικών συνομιλιών και ειδικότερα της επικείμενης συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και καλεί την κυβέρνηση να καταστήσει σαφές στην Τουρκία ότι το Κυπριακό αποτελεί διεθνές ζήτημα με μεγάλη σημασία για τις ελληνοτουρκικές και τις ευρωτουρκικές σχέσεις.

«Πρέπει να υπογραμμίσει ότι η επιστροφή στις συνομιλίες για τη δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ αποτελεί τον μόνο δρόμο για να υπάρξει πρόοδος στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας. Είναι απαραίτητο η Κυβέρνηση να προβεί σε όλες τις ενέργειες ώστε το μήνυμα αυτό να δοθεί άμεσα και με σαφήνεια στην Τουρκία και από τους εταίρους μας», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε από την διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου. Όπως είπε , η Ανατολική Μεσόγειος θα γίνει «μια κυρίαρχη περιοχή ειρήνης και σταθερότητας μόνο αν τα δικαιώματα και το δίκαιο όλων των μερών γίνουν σεβαστά». Γι’ αυτό, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα «να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» και να αναπτύξει διπλωματικές, πολιτικές και οικονομικές σχέσεις με αυτήν».

Οι δηλώσεις του Ερντογάν έγιναν λίγο πριν την σημερινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ