Συνεχίζονται τα μπλόκα των αγροτών – Τα ημίμετρα Μητσοτάκη δεν τους ικανοποιούν

Παρά την αρχική αισιοδοξία που επικράτησε στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των αγροτών, η κατάσταση φαίνεται να μην αλλάζει, με τα μπλόκα να διατηρούνται και την προοπτική ενός τρακτερικού κινήματος προς την Αθήνα.

Η κυβέρνηση, περιμένοντας την επίσημη απάντηση των αγροτών, ελπίζει σε μια αποφυγή της επικράτησης των πιο σκληρών φωνών, ενώ προσπαθεί να ασκήσει πίεση στους δεξιούς συνδικαλιστές για τερματισμό των κινητοποιήσεων.

Η πιθανή επιμονή στις κινητοποιήσεις αναμένεται να δημιουργήσει περαιτέρω δυσκολίες για την κυβέρνηση, η οποία έχει ενώπιόν της σημαντικά νομοσχέδια προς ψήφιση.

Από την κυβερνητική πλευρά, εκφράζεται η απογοήτευση για την πιθανή μη διευθέτηση των αγροτικών αιτημάτων, παρά τις προτάσεις που έχουν τεθεί επί τάπητος, ενώ τονίζεται η ανάγκη για συνέχιση του διαλόγου με τον αγροτικό κόσμο.

Οι αγρότες, από την πλευρά τους, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι την πλήρη ικανοποίηση των αιτημάτων τους, κρίνοντας ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους για βιώσιμη επιβίωση.

Η κατάσταση αυτή θέτει υπό δοκιμασία τις διαπραγματευτικές ικανότητες της κυβέρνησης και την ικανότητά της να αντιμετωπίσει τις συνεχιζόμενες κοινωνικές προκλήσεις, με την αισιοδοξία για μια γρήγορη επίλυση να μοιάζει όλο και πιο μακρινή.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...