Συνεδριάζει η αύριο κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Ο Στέφανος Κασσελάκης αξιοποιεί το προσωρινό χαμήλωμα των τόνων

Σε κλίμα αναμονής για τις διαγραφές και την επικείμενη κρίσιμη ΚΕ στις 11 – 12 Νοεμβρίου συνεδριάζει αύριο η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνεδρίαση θα ανοίξει με ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη, περιλαμβάνει την προετοιμασία για τη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2024 και για την συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών «Νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων φορέων του δημοσίου τομέα, ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς τους και λοιπές διατάξεις».

Στην συνεδρίαση θα μετέχουν και οι συντονιστές των τμημάτων της Κεντρικής Επιτροπής καθώς και οι αναπληρωτές τους.

Στόχος είναι η οργάνωση της κοινοβουλευτικής δουλειάς και της αντιπολιτευτικής δράσης σε αυτά τα δύο πεδία.

Μετά τον πρώτο γύρο της σφοδρής εσωκομματικής σύγκρουσης που ολοκληρώθηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, και εν όψει του δεύτερου γύρου στην Κεντρική Επιτροπή, ο Στέφανος Κασσελάκης αξιοποιεί το προσωρινό χαμήλωμα των τόνων (να δούμε και πόσο θα κρατήσει, το τοπίο είναι εύφλεκτο, δεν θέλει και πολύ να ξαναπάρει φωτιά) προκειμένου να δείξει ότι προχωρά στα «ουσιώδη» και στην αντιπολιτευτική δουλειά. Άλλωστε τις τελευταίες ημέρες από την Κουμουνδούρου επαναλαμβανόταν με νόημα προς την πλευρά των διαφωνούντων πως ο μοναδικός αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι ο Μητσοτάκης.

Ζητούμενο για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, είναι να εκπέμψει μία εικόνα εύρυθμης λειτουργίας, ύστερα από έναν ολόκληρο μήνα σφοδρών εσωτερικών αντιπαραθέσεων, απότοκων της εκλογής του και των πρώτων δειγμάτων γραφής που έφεραν αντιδράσεις από την εσωκομματική αντιπολίτευση.

Σε κάθε περίπτωση, η εικόνα διάλυσης που εκπέμφθηκε όλο αυτό το διάστημα αντανακλάται και στον νέο κύκλο δημοσκοπήσεων δυο εβδομάδες μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς η πτωτική τάση συνεχίζεται.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ