Συνάντηση των υπουργών Μετανάστευσης – Στο επίκεντρο η ασφάλεια στην ΕΕ

Οι υπουργοί Μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντώνται την Πέμπτη για να συζητήσουν τη βελτίωση της ασφάλειας στη Ένωση μετά τις θανατηφόρες επιθέσεις σε Γαλλία και Βέλγιο, καθώς και τις ανησυχίες ότι ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς θα μπορούσε να αυξήσει τις μεταναστευτικές ροές.

Μετά την επίθεση στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα, που είχε ως αποτέλεσμα δύο Σουηδοί να χάσουν την ζωή τους, ορισμένες χώρες έχουν ήδη ζητήσει αυστηρότερους κανόνες στα σύνορα, περισσότερους επαναπατρισμούς αλλοδαπών και νέες συμφωνίες με τα αφρικανικά κράτη για να κρατήσουν πρόσφυγες και μετανάστες εκτός Ευρώπης.

Επίσης, ένας εκπαιδευτικός σκοτώθηκε στη βόρεια Γαλλία την περασμένη εβδομάδα σε επίθεση που καταδίκασε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ως «ισλαμική τρομοκρατία».

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις σημειώθηκαν σε μια περίοδο αυξημένων ανησυχιών για την ασφάλεια σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης που συνδέονται με τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς .

«Οι επιπτώσεις της κατάστασης στη Μέση Ανατολή για την εσωτερική μας ασφάλεια… είναι πολύ επίκαιρες αυτή τη στιγμή», δήλωσε ένας διπλωμάτης της ΕΕ που συμμετείχε στην προετοιμασία των συνομιλιών. «Τόσο όσον αφορά την κατάσταση όπως εξελίσσεται στη Μέση Ανατολή όσο και για το τι βλέπουμε να συμβαίνει εντός της ΕΕ».

Οι υπουργοί, ωστόσο, δεν αναμένεται να λάβουν συγκεκριμένες αποφάσεις, αλλά θα συζητήσουν θέματα όπως ποιες συγκεκριμένες εξελίξεις θα μπορούσαν να αναγκάσουν τους Παλαιστίνιους να εγκαταλείψουν την περιοχή σε μεγάλους αριθμούς ή να πυροδοτήσουν βίαιες ενέργειες εντός της ΕΕ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ