Συμπληρωματική μήνυση από τους συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη – Τα νέα δεδομένα

Κοντά σε συμπληρωματική μήνυση κατά όλων όσων εμπλέκονται στο πρωτοφανές έγκλημα στα Τέμπη, βρίσκονται οι συγγενείς των θυμάτων. Όπως έγινε γνωστό, αναμένεται να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά σε λίγη ώρα ενώπιον του ειδικού Εφέτη Ανακριτή.

Συγκεκριμένα, η μήνυση θα στρέφεται και κατά των πολιτικών προσώπων εναντίον των οποίων έχουν ήδη υποβάλλει μήνυση εδώ και καιρό, τόσο οι ίδιοι οι συγγενείς των θυμάτων, όσο και ο Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων στα Τέμπη.

Το στοιχείο που επί της ουσίας προστίθεται στην ήδη υπάρχουσα μήνυση είναι ο ενδεχόμενος δόλος, υπό την έννοια ότι τουλάχιστον οι πολιτικοί γνώριζαν για την κατάσταση κυκλοφορίας του σιδηροδρόμου και παρά ταύτα επέτρεπαν να κυκλοφορούν τα τρένα, χωρίς να έχουν θεσπίσει εθνικούς κανόνες ασφαλείας. «Καταθέτουμε νέα μήνυση για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο στα Τέμπη… Το πόρισμα της ΝΔ δείχνει πως γνώριζαν τι έχει συμβεί, και προσπαθούσαν να μας παρουσιάσουν ότι όλα είναι ασφαλή», αναφέρει σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο εκπρόσωπος του συλλόγου δυστυχήματος στα Τέμπη κ. Χρήστος Κωνσταντινίδης.

Οι συγγενείς των θυμάτων, που άφησαν την τελευταία τους πνοή στα βαγόνια της μοιραίας αμαξοστοιχίας, επισημαίνουν πως ούτε μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα έχουν θεσπιστεί εθνικοί κανόνες ασφαλείας για την κυκλοφορία των τρένων.

Στόχος, όπως αναφέρουν, είναι η αναβάθμιση του κατηγορητηρίου εναντίον όλων όσων εμπλέκονται στην υπόθεση.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ