Στόλτενμπεργκ: Βρισκόμαστε σε μια «κρίσιμη στιγμή» σε έναν «πιο επικίνδυνο κόσμο»

Στις Βρυξέλλες συναντώνται σήμερα υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ, με το μήνυμα του γενικού γραμματέα της συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ να κάνει λόγο για έναν «πιο επικίνδυνο κόσμο».

Ειδικότερα, μιλώντας από τις Βρυξέλλες, ο Στόλτενμπεργκ ανέφερε ότι οι υπουργοί Άμυνας συναντώνται σήμερα σε μια «κρίσιμη στιγμή» σε έναν «πιο επικίνδυνο κόσμο».

«Η Ουκρανία ξεκίνησε αντεπίθεση, αυτό που βλέπουμε είναι σκληρές μάχες. Είναι ακόμη νωρίς, αλλά βλέπουμε επίσης ότι οι Ουκρανοί σημειώνουν κέρδη και ότι η Ουκρανία είναι σε θέση να απελευθερώσει την κατεχόμενη γη», συνέχισε.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ αναφέρθηκε επίσης στην υποστήριξη που παρέχουν οι σύμμαχοι στην Ουκρανία που «εδώ και πολλούς μήνες πραγματικά κάνει τη διαφορά στο πεδίο της μάχης». «Ο πόλεμος στην Ουκρανία απλώς δείχνει την ανάγκη να σταθούμε στο πλευρό της Ουκρανίας» και για συνεχή υποστήριξη, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ σχεδιάζουν επίσης να ενισχύσουν τις αμυντικές τους δαπάνες.

Σήμερα θα υπάρξει συνάντηση με μέλη της αμυντικής βιομηχανίας και θα συμφωνηθούν «νέοι στόχοι ικανότητας» για να εξασφαλίσουν επαρκή πυρομαχικά, τα οποία- όπως είπε- θα είναι «σημαντικά υψηλότερα» από ό,τι προηγουμένως.

«Απερίσκεπτη και επικίνδυνη» η ρητορική της Ρωσίας για τα πυρηνικά

Αναφερόμενος στη ρητορική της Ρωσίας για τα πυρηνικά, την χαρακτήρισε «απερίσκεπτη και επικίνδυνη».

Όπως είπε, η συμπεριφορά της Ρωσίας είναι «μέρος ενός προτύπου» στο οποίο προσπαθεί να αναντήσει το ΝΑΤΟ. «Εάν θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη», τότε το ΝΑΤΟ πρέπει να συνεχίσει τη στρατιωτική του υποστήριξη προς την Ουκρανία, πρόσθεσε, αναφέροντας ότι αναμένει από τους ηγέτες του ΝΑΤΟ να επαναλάβουν τις δεσμεύσεις τους για αμυντικές δαπάνες, αλλά δεν αναμένει ότι θα συμφωνηθεί κάτι τέτοιο μέχρι τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους τον επόμενο μήνα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...