Στο υπουργείο Άμυνας αύριο ο Κασσελάκης – Τα κριτήρια που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα F-35

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Στέφανος Κασσελάκης, σε επίσκεψη που πρόκειται να πραγματοποιήσει αύριο Δευτέρα 29 Ιανουαρίου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αναμένεται να λάβει ενημέρωση για τα σημαντικά εξοπλιστικά προγράμματα, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς αεροσκαφών F-35, όπως αυτά προβλέπονται στην επιστολή Μπλίνκεν.

Κριτήρια ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για Εξοπλιστικά Προγράμματα

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης, τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, επισημαίνει τα θεμελιώδη κριτήρια που έχει θέσει το κόμμα για τα εξοπλιστικά προγράμματα: ικανοποίηση επιχειρησιακών αναγκών, σύνδεση με την εγχώρια αμυντική βιομηχανία, και πραγματοποίηση στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας.

Στάση Απέναντι στην Τουρκία για τα F-16

Το κόμμα ζητά επίσης ενημέρωση σχετικά με τυχόν όρους που έχουν τεθεί από τις ΗΠΑ προς την Τουρκία στο πλαίσιο του προγράμματος πώλησης και εκσυγχρονισμού F-16. Σύμφωνα με τον κ. Αποστολάκη, δεν υφίστανται σαφείς αναφορές για την επιβολή όρων σχετικά με τη μη χρήση των αεροσκαφών κατά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Αμφιβολίες για την Ανακοίνωση Περί “Δωρεάν” Παραχώρησης Εξοπλισμού

Ο Αποστολάκης εξέφρασε αμφιβολίες για την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού περί “δωρεάν” παραχώρησης εξοπλισμού από τις ΗΠΑ, τονίζοντας την ανάγκη για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των παρωχημένων εξοπλιστικών.

Προβλήματα Ενόπλων Δυνάμεων και Ανάγκη για Επίλυση

Τέλος, ο τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει την αυξημένη αριθμό των παραιτήσεων στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού και την ανάγκη για άμεση επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ