Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ο Γεραπετρίτης – Τα τρία κρίσιμα ζητήματα

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργος Γεραπετρίτης, βρίσκεται σήμερα στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το επίκεντρο της συνάντησης είναι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Ο κ. Γεραπετρίτης επισημαίνει τρία ζητήματα ως κεντρικά για τη διαχείριση του Συμβουλίου: την ανάγκη για αύξηση των ανθρωπιστικών διαδρόμων, τη διαχείριση της διάχυσης των εχθροπραξιών και την ανάπτυξη μιας μακροπρόθεσμης προοπτικής για την επίλυση της σύγκρουσης.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών έχει πρόσφατα επισκεφθεί Αίγυπτο, Ιορδανία και Σαουδική Αραβία, ενισχύοντας τις διπλωματικές σχέσεις και την παρουσία της Ελλάδας στην περιοχή. Η σημερινή συνάντηση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων περιλαμβάνει τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών Ισραήλ, Αιγύπτου, Ιορδανίας, Σαουδικής Αραβίας και του γενικού γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, καθώς και του Παλαιστίνιου υπουργού Εξωτερικών.

Εκτός από τη Μέση Ανατολή, η ατζέντα του Συμβουλίου περιλαμβάνει τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις εξελίξεις στις σχέσεις Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν. Ο κ. Γεραπετρίτης, μετά τη λήξη του Συμβουλίου, αναμένεται να συναντηθεί με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα. Στις 23 Ιανουαρίου, ο κ. Γεραπετρίτης θα συμμετάσχει επίσης στο 10ο Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ-Αιγύπτου, ενισχύοντας τη σχέση Αιγύπτου-ΕΕ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ