Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Υπηρεσιακός Πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρίσκεται ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Σαρμάς, προκειμένου να λάβει από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου την εντολή να αναλάβει Υπηρεσιακός Πρωθυπουργός, αφού δεν έχει προκύψει κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ο Ιωάννης Σαρμάς αναλαμβάνει Υπηρεσιακός Πρωθυπουργός μέχρι τις δεύτερες εκλογές στις 25 Ιουνίου. (Δείτε εδώ το πλήρες βιογραφικό του).

Την εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης στον Ιωάννη Σαρμά ανέθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Σας κάλεσα γιατί μετά τη διαδικασία που ακολουθήθηκε διαπιστώθηκε και τυπικά η μη δυνατότηυα σχηματισμού κυβέρνησης. Φτάσαμε στην τελική πρόβλεψη του Συντάγματος που είναι η λύση της υπηρεσιακής κυβέρνησης. Σας αναθέσω την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης» είπε η κ. Σακελλαροπούλου υποδεχόμενη στο Προεδρικό Μέγαρο τον κ. Σαρμά.

«Σας ευχαριστώ για τη μεγάλη τιμή. Είναι συνταγματική μου υποχρέωση να αποδεχθώ και καθήκον μου» ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Σαρμάς αποδεχόμενος την εντολή.

Η συσκεψη των πολιτικών αρχηγών, που συγκάλεσε νωρίτερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε μία ύστατη προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα, ολοκληρώθηκε με διαδικασίες – εξπρές χωρίς αποτέλεσμα.

Ο Ιωάννης Σαρμάς, πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ως ο αρχαιότερος εκ των προέδρων των τριών Ανώτατων Δικαστηρίων της χώρας αναλαμβάνει υπηρεσιακός πρωθυπουργός. Η ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με πληροφορίες την Παρασκευή.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ