Στο Πεκίνο ο Βλαντιμίρ Πούτιν – Η θερμή υποδοχή του Σι Τζινπίνγκ

Στο Πεκίνο βρίσκεται ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, και έτυχε θερμής υποδοχής από τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ.

Ο κινέζος πρόεδρος υποδέχθηκε τον Πούτιν με φόντο τιμητικό άγημα και μπάντα που ανέκρουσε τους εθνικούς ύμνους των δυο χωρών μπροστά στο Παλάτι του Λαού στην πλατεία Τιενανμέν του Πεκίνου.

Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν θερμή χειραψία, όπως έδειξαν πλάνα που μετέδωσε το κινεζικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Στο σκέλος της συνάντησης με τα ΜΜΕ παρόντα, ο κ. Σι διαβεβαίωσε τον κ. Πούτιν πως η χώρα του εννοεί να διατηρήσει «πάντα» σχέση καλής γειτονίας, φιλίας και συνεργασίας βασισμένης στην αμοιβαία εμπιστοσύνη. Τόνισε πως το επίπεδο όπου βρίσκεται η σχέση των δύο χωρών δεν κατακτήθηκε εύκολα και πρέπει να γίνει προσπάθεια για να διατηρηθεί.

Ο πρόεδρος της Κίνας προσέθεσε ότι η κυβέρνησή του είναι διατεθειμένη να ενισχύσει τη σχέση με τη Ρωσία, να συνεργαστεί μαζί της για την ανάπτυξη και την αναζωογόνηση των δυο κρατών, καθώς και την προώθηση της «ειρήνης» και περισσότερης «δικαιοσύνης» σε διεθνές επίπεδο.

Από την πλευρά του, ο κ. Πούτιν εξήρε την «πρακτική συνεργασία» των δυο χωρών, η οποία «δεν στρέφεται εναντίον οποιουδήποτε».

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ