Στο Μαξίμου οι αγρότες για την κρίσιμη συνάντηση με Μητσοτάκη

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι η αντιπροσωπεία των αγροτών για τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι αγρότες δήλωσαν ότι πάνε στη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τις καλύτερες προθέσεις, ενώ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης σημείωσε πως «είμαστε πανέτοιμοι και όλα καλά».

Κατόπιν, στις 13:00 ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με το Προεδρείο της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Ανάλογα της πορείας εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού και των εσόδων από τον τουρισμό, στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (Δ.Ε.Θ.) τον Σεπτέμβριο, η κυβέρνηση προσδοκά ότι ο πρωθυπουργός θα είναι σε θέση να ανακοινώσει και νέες παρεμβάσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει:

–Την επίσπευση της προκαταβολή του φόρου (Ε.Φ.Κ.) στο αγροτικό πετρέλαιο, ώστε οι αγρότες να πάρουν πιο γρήγορα στα χέρια τους τα χρήματα που προβλέπονται από το κονδύλι των 82 εκατ. ευρώ που έχει εγκρίνει η κυβέρνηση.

Το 30% του ποσού προγραμματίζεται να δοθεί άμεσα και το υπόλοιπο αναμένεται να καταβληθεί τμηματικά, σε λίγες δόσεις.

–Την περαιτέρω μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος. Είναι κάτι που εξετάστηκε το Σαββατοκύριακο από τον Πρωθυπουργό, τον υπουργό Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Γιώργο Στάσση, και στελέχη του κυβερνητικού επιτελείου προεξοφλούν ότι θα υπάρξει ανακοίνωση σε αυτή την κατεύθυνση.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ