Στον παρατημένο δήμο Ψυχικού – Φιλοθέης ο δήμαρχος ενδιαφέρεται μόνο για τα συμφέροντα της νομενκλατούρας – Ο ΝΟΚ, η πίεση στην κυβέρνηση και πως ευνοούνται τα funds που πουλάνε τις κατασχεμένες βίλες

Σας γράψαμε χθες για τις αδιανόητες προκλήσεις έναντι της κοινωνίας του Δημάρχου Φιλοθέης – Ψυχικού, Δημήτρη Γαλάνη (Δείτε ΕΔΩ).

Πρόκειται για τον αυτοδιοικητικό που που έδινε 1,8 εκατ. ευρώ για… πράσινο και 22.500 ευρώ για βιβλιοδεσία και για το ίδιο πρόσωπο που καλεί όλους τους δημότες, όλους τους κατοίκους του δήμου του (εκεί δηλαδή που κατοικούν κάποιοι πλουτοκράτες, κάποιοι από τους πιο εύπορους Έλληνες) να υπογράψουν επιστολή που απευθύνεται προς τον υπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος με αίτημα την ψήφιση τροπολογίας που θα εξαιρεί τον πλούσιο δήμο του από την εφαρμογή των διατάξεων του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (ΝΟΚ), που επιτρέπουν την αύξηση του συντελεστή δόμησης και του ύψους των οικοδομών στην Επικράτειά του.

Προκαλώντας την ελληνική κοινωνία ο Γαλάνης θεωρεί πως πρέπει στο ΝΟΚ να ενταχθούν μόνο οι λαϊκές περιοχές, το Αιγάλεω, το Περιστέρι και άλλες.

Και ενώ κάποιος θα υπέθετε ότι κάτι καλό φιλοδοξεί να κάνει για τον Δήμο του, έστω και προεκλογικά, η ίδια η πραγματικότητα και οι καταγγελίες που φθάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα.

Σε ότι αφορά στα θέματα πρασίνου και καθαριότητας, ο δήμος Ψυχικού και Φιλοθέης είναι σχεδόν παρατημένος, παρά το χρηματικό ποσό που δόθηκε και άγγιξε τα 2 εκατ. ευρώ! Και προσοχή: Πρόκειται για τον δήμο στον οποίο κατοικούν κάποιοι από τους πιο εύπορους και πλούσιους Έλληνες. Πρόκειται για εκείνους που θέλει να βοηθήσει με την πίεση που ασκεί στην κυβέρνηση ώστε να εξαιρεθεί ο δήμος του από την εφαρμογή των διατάξεων του ΝΟΚ. Βέβαια αν η κυβέρνηση υποκύψει θα πρόκειται για σκάνδαλο πρώτου μεγέθους σε μία εποχή που η ελληνική κοινωνία πλήττεται από τις συνέπειες της διεθνούς οικονομικής κρίσης και ακόμη καίνε τα συντρίμμια των τρένων στα Τέμπη.

Αντί λοιπόν να φροντίζει, όπως θα έπρεπε, τον Δήμο του ο κύριος Γαλάνης και οι πρωτοβουλίες του να είναι συμβατές με την κατάσταση που βιώνει ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, με τις κινήσεις του και σαν να ζει στο δικό του κόσμο δείχνει να θέλει να ευνοήσει τα funds να πουλάνε τις κατασχεμένες βίλες Ψυχικού και Φιλοθέης σε μεγαλύτερες τιμές εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της νομενκλατούρας.

Θα επανέλθουμε…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ