Στη ΝΔ ψάχνουν απεγνωσμένα πρόσωπα στο ευρωψηφοδέλτιο για να ανακόψουν τις διαρροές προς τα δεξιά – Οι προτάσεις που εξετάζονται

Στην Νέα Δημοκρατία έχουν σίγουρα πανικοβληθεί από τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων βλέποντας πως καταγράφεται αύξηση των ποσοστών των κομμάτων που κινούνται στα δεξιά της.

Σε αρκετές από τις μετρήσεις που παρουσιάζονται ενόψει ευρωεκλογών η Ελληνική Λύση είναι πλέον τέταρτο κόμμα, ενώ ανοδική πορεία φαίνεται πως ακολουθούν και τα ποσοστά του κόμματος Νίκη (κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα) (Διαβάστε την αποκάλυψη της Πυθίας του Periodista.gr ΕΔΩ).

Μπορεί η απόσταση της ΝΔ από τα κόμματα της αντιπολίτευσης παραμένει (ακόμα) ικανοποιητική για τα στελέχη της, όμως στο γαλάζιο στρατόπεδο θέλουν να πετύχουν μια επίδοση ανάλογη με των ευρωεκλογών του 2019 για λόγους πολιτικών κυρίως εντυπώσεων.

Αυτό επομένως προϋποθέτει να διασφαλιστεί πως δεν θα υπάρξουν διαρροές παραδοσιακών ψηφοφόρων σε μικρότερα δεξιά κόμματα και αναζητούνται ονόματα που να μπορούν να μιλήσουν στο συγκεκριμένο κοινό.

Από τους νυν ευρωβουλευτές θεωρείται πιθανόν να είναι σχεδόν όλοι εκ νέου υποψήφιοι, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως δεν θα είναι στο γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο ο Θεοδωρής Ζαγοράκης. Υπενθυμίζεται εδώ πως στις προηγούμενες εκλογές είχε εκλεγεί ο Γιώργος Κύρτσος, ο οποίος ωστόσο διαφώνησε ανοιχτά με μια σειρά απο κυβερνητικούς χειρισμούς και το 2022 είχε διαγραφεί από τη Ν.Δ.

Από εκεί και πέρα για την προσέγγιση παραδοσιακών ψηφοφόρων στο ευρωψηφοδέλτιο θα υπάρχουν αρκετά πρόσωπα που είναι συνδεδεμένα με την «γαλάζια» παράταξη.

Παράλληλα, το προηγούμενο διάστημα είχαν ακουστεί τα ονόματα του Κωνσταντίνου Φλώρου και του Αλκιβιάδη Στεφανή, ωστόσο δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη προς αυτή την κατεύθυνση.

Πληροφορίες αναφέρουν πως θα υπάρξει υποψηφιότητα από την ΟΝΝΕΔ.

Ένα πρόσωπο που προκάλεσε έντονες συζητήσεις είναι ο Φαήλος Κρανιδιώτης, καθώς θεωρούν από τη ΝΔ ότι είναι σε θέση να μιλήσει σε ένα αμιγώς δεξιό συντηρητικό ακροατήριο.

Στελέχη του κόμματος όμως εξέφρασαν προβληματισμό πως μια τέτοια κίνηση θα αντιμετωπιστεί από ένα κεντρώο ακροατήριο, με το οποίο «φλερτάρει» το κυβερνών κόμμα. Και οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν προχώρησε η σχετική απόφαση.

Στο τραπέζι έχουν πέσει και ονόματα βουλευτών από τη Βόρεια Ελλάδα, όπου υπάρχουν και οι περισσότερες διαρροές προς τα δεξιά.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ