«Στη δίνη» του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια και το ΠΑΣΟΚ – Το μεγάλο πρόβλημα που θα έχει ο Ανδρουλάκης

Άμεσα θα ξεκαθαρίσει στο ΠΑΣΟΚ η στάση του επί της αρχής για τις κυβερνητικές προθέσεις στο θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας.

Το κόμμα βρίσκεται σε προβληματισμό, αν και γενικά είναι υπέρ μίας ρύθμισης, όπως αναφέρουν κύκλοι του.

Αφενός ο Μητσοτάκης έχει πρόβλημα στην κοινοβουλευτική του ομάδα και θέλει να φορτώσει την ευθύνη της έγκρισης του νομοσχεδίου στην αντιπολίτευση, αφετέρου αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι αντίθετοι στη ρύθμιση με την τεκνοθεσία των ζευγαριών αυτών – άλλωστε αυτό το θέμα διαπερνά οριζόντια τα περισσότερα κόμματα.

Αν οι διαφωνούντες φτάνουν ή και ξεπερνούν το ένα τέταρτο της ΚΟ, τότε το πρόβλημα θα είναι σοβαρό.

Κομματική πειθαρχία από τον Νίκο Ανδρουλάκη δεν υπάρχει σκέψη να τεθεί, όπως και το να τοποθετηθεί το ΠΑΣΟΚ ενάντια στη ρύθμιση είναι αδόκιμο με βάση την ιδεολογική και πολιτική του φυσιογνωμία.

Άρα η υπόθεση είναι δυσεπίλυτη και όπως και για τη Νέα Δημοκρατία, έτσι και για το ΠΑΣΟΚ, το νομοσχέδιο αναμένεται να είναι «αιματηρό»…

Διαβάστε οπωσδήποτε: «Χαμός» και στο ΠΑΣΟΚ για τα ομόφυλα ζευγάρια

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, ο βουλευτής Μυτιλήνης του ΠΑΣΟΚΠαναγιώτης Παρασκευαΐδης, εξέφρασε την αντίθεσή του στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και τονίζει τη σημασία της στήριξης και των κινήτρων για τα ετερόφυλα ζευγάρια προκειμένου να αντιμετωπίσουν το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ