Στα ύψη η τιμή της βενζίνης: Τι είπαν εκπρόσωποι των βενζινοπωλών

Στα ύψη έχει φτάσει και πάλι η τιμή της βενζίνης, η οποία ειδικότερα στα νησιά και την επαρχία χτυπάει «κόκκινο».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των βενζινοπωλών Αττικής Νίκο Παπαγεωργίου η τιμή της αμόλυβδης που αυξήθηκε κατά 12 λεπτά τις τελευταίες δέκα ημέρες για να φτάσει κοντά στα 2 ευρώ, δεν έχει περιθώριο αποκλιμάκωσης μέσα στον Αύγουστο.

«Η τιμή είναι εισαγόμενη καθώς οι πετρελαιοπαραγωγοί δεν αύξησαν την παραγωγή λόγω ύφεσης και τώρα που η ζήτηση μεγαλώνει διεθνώς λόγω διακοπών, υπάρχει τεχνητή άνοδος τιμής, αφού πρόκειται για χρηματιστηριακό προϊόν», είπε ο κ. Παπαγεωργίου και συνέχισε:

«Όπως όλοι γνωρίζουν, οφείλεται στις διεθνείς τιμές και η πίεση είναι εισαγόμενη. Μην ξεγελιόμαστε, η τιμή είναι στα 2 ευρώ αλλά πέρυσι το καλοκαίρι ήταν στα 2.30 ευρώ».

«Συρρικνώνουμε το κέρδος μας αλλά δεν το καταλαβαίνει ο καταναλωτής»
Από την Κρήτη, ο αντιπρόεδρος βενζινοπωλών Ηρακλείου Φώτης Δοξαστάκης επιβεβαιώνει ότι το μεταφορικό κόστος επιβαρύνει την κατάσταση στα νησιά. Στην Κρήτη δεν είναι τόσο κραυγαλέα η αύξηση αν και λόγω μικρότερων πρατηρίων και καταναλώσεων υπάρχει η διαφορά, είπε ο Φώτης Δοξαστάκης και πρόσθεσε:

«Συρρικνώνουμε το κέρδος μας αλλά δεν το καταλαβαίνει ο καταναλωτής. Οι καθημερινές ανατιμήσεις στις διεθνείς τιμές δεν διευκολύνουν τη σταθεροποίηση. Τα ελληνικά διυλιστήρια πωλούν καύσιμα σύμφωνα με τις διεθνείς τιμές που παγιώνονται για όλο τον Αύγουστο».

Ερωτηθείς για το πού πρέπει να γίνουν αλλαγές είπε ότι στο φορολογικό «αν υπάρχει πλεόνασμα να δοθεί στον καταναλωτή και να μειωθεί ο φόρος κατανάλωσης».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ