Στα Χανιά η συνάντηση Μητσοτάκη – Μπλίνκεν – Τι θα συζητηθεί

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στα Χανιά, και στη συνέχεια, θα διεξαγάγουν συνάντηση εργασίας με τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη, της υφυπουργού Εξωτερικών Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου, της διευθύντριας του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, πρέσβης Άννας Μαρίας Μπούρα, και της ειδικής συμβούλου Διεθνούς Πολιτικής και Δημόσιας Διπλωματίας του πρωθυπουργού, Αριστοτελίας Πελώνη.

Διαβάστε οπωσδήποτε: Reuters: Ο στόχος του Άντονι Μπλίνκεν και ο ρόλος των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή

Στο επίκεντρο της περιοδείας του υπουργού Μπλίνκεν βρίσκεται η προώθηση των πρωτοβουλιών της αμερικανικής διπλωματίας για τον πόλεμο στη Γάζα. Εκτός από την Ελλάδα, ο υπουργός θα επισκεφθεί την Ιορδανία, το Ισραήλ, τη Δυτική Όχθη, την Τουρκία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο, το Κατάρ, και θα συζητήσει θέματα περιφερειακής ασφάλειας, υποστήριξης στην Ουκρανία, και άλλα.

Η περίοδος επίσκεψης αναμένεται να επικεντρωθεί επίσης στην ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα και στις προσπάθειες για την επιστροφή των εναπομεινάντων ομήρων που κρατούνται από την Χαμάς.

«Η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ»

«Η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και ο Άντονι Μπλίνκεν ανυπομονεί να την επισκεφθεί για να μιλήσει για την υποστήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία, η οποία υφίσταται από την αρχή της σύγκρουσης, τη διασφάλιση της περιφερειακής θαλάσσιας ασφάλειας και επιπλέον θα υπάρχουν άλλα θέματα για τα οποία θα μιλήσουμε και τα οποία είμαι βέβαιος ότι θα γνωστοποιηθούν», σημείωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ