Στέφανος Κασσελάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξεπεράσει το 20% στις ευρωεκλογές»

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από την Αστυπάλαια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας και για τα επόμενα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κασσελάκης δήλωσε ότι «είμαστε αυτόνομοι και μεγαλώνουμε συνεχώς» και εμφανίσθηκε βέβαιος ότι το κόμμα θα ξεπεράσει το 20% στις ευρωκλογές του Ιουνίου.

Μιλώντας στο OPEN, ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε ότι τα βασικά προβλήματα των νησιωτών είναι η Υγεία, οι συγκοινωνίες και η Παιδεία, σημειώνοντας ότι στα νησιά το πρόβλημα της υγείας είναι πιο οξύ, λόγω της υποστελέχωσης.

Όπως επισήμανε, ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε τροπολογία με μπόνους ύψους 1.000 ευρώ για τους γιατρούς στα νησιά, εξομοίωση με προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, βοήθεια στην αγορά του σπιτιού, εφόσον μείνουν πέντε χρόνια, αλλά και κίνητρο για να συνεχίσουν την εκπαίδευση. Η τροπολογία κοστίζει 35 εκ. ευρώ, δηλαδή 1 ευρώ από τη διανυκτέρευση των τουριστών, αλλά η Νέα Δημοκρατία είναι δογματική και το απορρίπτει.

«Υπάρχει ένα ζήτημα στέγης, αυτά τα ενοίκια δεν μπορούν να είναι για ένα μικρό διάστημα και να τους πετούν έξω. Χρειάζεται, επίσης, ενίσχυση της στελέχωσης, θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό των νοσοκομείων και για το φιλότιμο που δείχνουν για να κρατήσουν τους πολίτες εν ζωή» σημείωσε ακόμη.

Συνεχίζοντας, δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τα απογευματινά χειρουργεία, αν γίνει κυβέρνηση, καθώς, όπως είπε, δεν έχουμε ανθρώπινο δυναμικό, πρέπει να επενδύσουμε στη δημόσια υγεία, σπουδάζουμε τους γιατρούς και φεύγουν έξω. Αν γίνουμε κυβέρνηση, πρώτη μας προτεραιότητα θα είναι το δημόσιο κράτος, επεσήμανε.

Αναφερόμενος στην ακρίβεια και στο τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αν εκλεγεί κυβέρνηση, μίλησε για ψέματα του Κυριάκου Μητσοτάκη όταν έκανε λόγο για «εισαγόμενη ακρίβεια» και συμπλήρωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τη θέσπιση πλαφόν ύψους 5% στο κέρδος για το ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά η Νέα Δημοκρατία δεν το κάνει.

Είμαστε από τις ακριβότερες χώρες στο ρεύμα, αλλά και στον πληθωρισμό στα τρόφιμα. Υπάρχουν ολιγοπώλια, ανέφερε ακομη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...