Στέφανος Κασσελάκης: «Απαράδεκτο ο Μητσοτάκης να μην απαντάει στην πρόκληση Ερντογάν για αναγνώριση του ψευδοκράτους»

Δηλώσεις στις κάμερες από το Αιγάλεω όπου πραγματοποιεί ομιλία έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης σχολιάζοντας την πολιτική επικαιρότητα και απαντώντας σε ζητήματα που τέθηκαν από την πλευρά της Έφης Αχτσιόγλου.

Σε ό,τι αφορά τα εθνικά θέματα σημείωσε πως είναι «απαράδεκτο ο Μητσοτάκης να μην απαντάει στην πρόκληση Ερντογάν για αναγνώριση του ψευδοκράτους, όπως ο κ. Ερντογάν αναγνώρισε τη μουσουλμανική μειονότητα μπροστά στον Αλέξη Τσίπρα, ένας ηγέτης απαντάει ξεκάθαρα, δεν αφήνει να περνάνε υπονοούμενα, η Ελλάδα με ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως κυβέρνηση θα προστατεύσει πλήρως και στο ακέραιο και την εθνική κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Απαντώντας για την κριτική που δέχεται ότι δεν έχει πολιτικό περιεχόμενο, είπε πως έχει βάλει στην κρίση του κόσμου από τα μέσα Αυγούστου, ξεκάθαρες προτάσεις, και πως είναι «ο μόνος υποψήφιος ο οποίος έχει βγάλει προτάσεις. Το να λέμε ότι δεν έχω πολιτικό περιεχόμενο όταν έτσι άρχισε η υποψηφιότητά μου, από την έγκριση του κόσμου στο περιεχόμενο που έβαλα μπροστά πολύ απλά δε σέβεται τη νοημοσύνη του κόσμου, έχω βάλει ξεκάθαρες προτάσεις».

Σε σχέση με την στρατιωτική θητεία και το ερώτημα για τον επαγγελματικό στρατό σημείωσε: «Για το στρατό έχω πει ξεκάθαρα ότι θέλω η πρώτη γραμμή του στρατού να είναι επαγγελματική, οι άνθρωποι να έχουν οικογενειακό σχεδιασμό, οι στρατιωτικοί μας και να έχουν πολύ καλές απολαβές. Για τη δεύτερη γραμμή και για όλο το συντονισμό που πρέπει να γίνει, θέλω να υπάρχει κοινωνική θητεία. Να μπορούνε και αγόρια και κορίτσια να προσφέρουν στην Ελλάδα, στον τόπο τους με τον πιο παραγωγικό τρόπο». Ερωτηθείς για τους μήνες αυτής της κοινωνικής θητείας, είπε πως «αυτά θα γίνουν σε συνεννόηση με την κοινωνία». Ο σκοπός είναι, είπε, «ένας νέος να μην χάνει εννιά μήνες από τη ζωή του κάνοντας σκοπιά μη παραγωγική».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η Έφη Αχτσιόγλου σε βίντεό της κάλεσε τον συνυποψήφιό της να ξεκαθαρίσει αν υπό αυτά τα δεδομένα, εξακολουθεί να στηρίζει την άποψη για τον επαγγελματικό στρατό, τονίζοντας ότι αυτό θα άλλαζε άρδην τα δεδομένα ασφάλειας της χώρας. Επισήμανε επίσης ότι μια τέτοια εξέλιξε σημαίνει «οι φτωχότεροι νέοι μας θα υπηρετούν επαγγελματικά, ενώ οι πιο πλούσιοι θα απαλλάσσονται».

«Πρώτη μάχη μας οι αυτοδιοικητικές εκλογές- Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλε εκσυγχρονισμό»
Νωρίτερα, στην ομιλία του στη συγκέντρωση υποστηρικτών του ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για την πρώτη μάχη που θα κληθεί να δώσει αν εκλεγεί την Κυριακή πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για την ανάγκη εκσυγχρονισμού.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, η πρώτη μάχη στην οποία θα κριθεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οι αυτοδιοικητικές εκλογές και όχι οι ευρωεκλογές. «Δεν έχουμε να απολογηθούμε για τίποτα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Στέφανος Κασσελάκης πρόσθεσε ότι, αν κερδίσει στις εκλογές και γίνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θα στηρίξει τον υποψήφιο δήμαρχο Αιγάλεω Δημήτρη Μπίρμπα.

Ταυτόχρονα, σημείωσε με έμφαση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται να εκσυγχρονιστεί, καθώς τα κομματικά στεγανά πολλές φορές βάζουν εμπόδια στην αυτοοργάνωση των μελών του.

«Το iSYRIZA (σ.σ. η ηλεκτρονική πλατφόρμα) θα περάσει στα χέρια σας εάν εκλεγώ», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ