Σοκ στο ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη για το κόμμα Λοβέρδου – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Η ανακοίνωση του Ανδρέα Λοβέρδου σχετικά με τη δημιουργία νέου κόμματος που θα κατέβει στις ευρωεκλογές προκαλεί έντονη ανησυχία και προβληματισμό στο ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με το fimotro.gr, η ηγετική ομάδα της Χαρίλαου Τρικούπη μάλιστα εκτιμά ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος εκδικείται τον Νίκο Ανδρουλάκη για τις κακές σχέσεις που είχαν οι δύο άνδρες μετά τις εσωκομματικές εκλογές.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει έναν νέο κεντρώο πολιτικό σχηματισμό, ο οποίος θα κινείται ανάμεσα στην Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, με στόχο την κάθοδο στις ευρωεκλογές. Μάλιστα ο πρώην υπουργός έχει βολιδοσκοπήσει πρώην και νυν στελέχη του ΠΑΣΟΚ ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει εξασφαλίσει την υποψηφιότητα ενός πρώην υπουργού των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Αν προστεθεί στην εξίσωση ότι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να κάνει μετεγγραφές από το ΠΑΣΟΚ, όπως πρόσφατα η Έφη Χριστοφιλοπούλου αλλά και ο Πύρρος Δήμας, τότε εύλογα κάποιος κατανοεί ότι το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη ξεμένει από καύσιμα στον χώρο του κέντρου. Αυτό το έχουν αντιληφθεί στην Χαρίλαου Τρικούπη, η οποία πλέον φοβάται ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος θα στερήσει κάποιες κρίσιμες μονάδες στο ΠΑΣΟΚ, οι οποίες ίσως του στοιχίσουν ακόμα και τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές.

Η αντίδραση Ανδρουλάκη

Σε αυτό το πλαίσιο η Χαριλάου Τρικούπη ήδη μιλά με δημοσκόπους, οι οποίοι άρχισαν να μετρούν τη δυναμική Λοβέρδου και τις τυχόν διαρροές του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ κάνει ζημιά στο κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη κυρίως στην Αττική, μια περιοχή που ο Ανδρέας Λοβέρδος γνωρίζει καλά ενώ το ΠΑΣΟΚ είχε ήδη πρόβλημα.

Μια από τις πρώτες σκέψεις της Χαρίλαου Τρικούπη είναι να επιστρατεύσει κατά την προεκλογική εκστρατεία για τις ευρωεκλογές τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα, οι οποίοι έχουν αναφορές στην Αττική, καθώς και τους εκλεγμένους βουλευτές. Ο δε Νίκος Ανδρουλάκης θα αρχίσει στοχευμένες περιοδείες σε γειτονιές της Αθήνας ενώ εξετάζεται να συμπεριληφθούν περισσότερα πρόσωπα από την Αττική στο ευρωψηφοδέλτιο.

Σε κάθε περίπτωση η ανακοίνωση του Ανδρέα Λοβέρδου σήμανε συναγερμό στην Χαρίλαου Τρικούπη, καθώς κατανοούν ότι η δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές δεν θα είναι περίπατος ενώ ευελπιστούν να μην προλάβει ο Ανδρέας Λοβέρδος να συγκροτήσει ενα αξιόμαχο ψηφοδέλτιο.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα κάνει τα πάντα για να πετύχει τους εκλογικούς στόχους, καθώς του είναι αντιληπτό ότι το αποτέλεσμα αυτής της κάλπης θα κρίνει το πολιτικό του μέλλον. Κοινώς ο Ανδρέας Λοβέρδος έβαλε φωτιά στους πρώην συντρόφους του.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ