Σοκ στη Γάζα: Για κάθε νεκρό της Χαμάς, σκοτώνονται 2 άμαχοι – «Εξαιρετικά θετική αναλογία»

Για κάθε νεκρό της Χαμάς, σκοτώνονται 2 άμαχοι. Οι ισραηλινές δυνάμεις εκτιμούν ότι για κάθε νεκρό μαχητή της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας χάνουν τη ζωή τους δυο άμαχοι, μετέδωσε τη Δευτέρα το πρακτορείο ειδήσεων AFP, επικαλούμενο ανώτερους Ισραηλινούς στρατιωτικούς αξιωματούχους.

«Δεν μπορώ να πω ότι είναι καλό το ότι έχουμε λόγο δύο προς ένα», δήλωσε αξιωματικός του ισραηλινού στρατού σε δημοσιογράφους, επιμένοντας πως η Χαμάς χρησιμοποιεί άμαχους ως ανθρώπινες ασπίδες και αυτή είναι «βασική στρατηγική της». Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα το αρνείται. «Ευελπιστούμε ότι ο λόγος αυτός θα είναι πολύ πιο χαμηλός στην επόμενη φάση του πολέμου», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας στο CNN, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Τζόναθαν Κορνίκους επιβεβαίωσε την αναλογία δύο, προσθέτοντας ότι είναι «εξαιρετικά θετική» δεδομένων των πολεμικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει το Ισραήλ στον πυκνοκατοικημένο θύλακα.

«Εάν συγκρίνετε αυτή την αναλογία με οποιαδήποτε άλλη σύγκρουση λαμβάνει χώρα σε αστικό έδαφος μεταξύ ενός στρατού και μιας τρομοκρατικής οργάνωσης που χρησιμοποιεί αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες και ενσωματώνεται στο άμαχο πληθυσμό, θα διαπιστώσετε ότι αυτή η αναλογία είναι τεράστια, εξαιρετικά θετική και ίσως μοναδική στον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι πάνω από 15.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί ως αποτέλεσμα των ισραηλινών επιθέσεων από τις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας που ελέγχεται από τη Χαμάς στη Γάζα. Ο απολογισμός, ωστόσο, της Χαμάς δεν κάνει διάκριση μεταξύ αμάχων και μαχητών της ομάδας.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός δεν έχει δημοσιεύσει επίσημα καμία εκτίμηση για τους νεκρούς στον παλαιστινιακό θύλακα. Πάντως, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ δήλωσε σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το Σάββατο ότι ο στρατός έχει σκοτώσει «χιλιάδες τρομοκράτες». Επίσης, το AFP υποστηρίζει ότι Ισραηλινός στρατιωτικός αξιωματούχος έχει επιβεβαιώσει, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, ότι οι νεκροί μαχητές της Χαμάς ανέρχονται σε περίπου 5.000. «Οι αριθμοί είναι λίγο πολύ σωστοί», όπως είπε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ