Σοκ στη Βαλτιμόρη: Κατέρρευσε η γέφυρα Key Bridge – Απίστευτο βίντεο (vid)

Μέρος της γέφυρας Key Bridge στη Βαλτιμόρη, στην πολιτεία Μέριλαντ των ΗΠΑ, κατέρρευσε αφού ένα φορτηγό πλοίο προσέκρουσε σ’ αυτή σήμερα το πρωί, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα, η πυροσβεστική υπηρεσία της Βαλτιμόρης αντιμετωπίζει την κατάρρευση γέφυρας στην πόλη ως περιστατικό με πολλαπλά θύματα, ενώ αναζητεί επτά ανθρώπους που έχουν πέσει στον ποταμό Πατάπσκ.

Γύρω στη 01:30 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) έγινε γνωστό ότι ένα μεγάλο πλοίο προσέκρουσε σε γέφυρα με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά και να καταρρεύσει μέρος της.

Η γέφυρα Key Bridge μήκους 2,57 χιλιομέτρων (1,6 μιλίων) στη Βαλτιμόρη του Μέριλαντ κατέρρευσε αφού ένα φορτηγό πλοίο συγκρούστηκε με αυτήν, μετέδωσε την Τρίτη το Fox Baltimore.

Η γέφυρα εξυπηρετεί περίπου 11,5 εκατομμύρια οχήματα ετησίως.

Ένα βίντεο του περιστατικού δημοσιεύτηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης στο X, πρώην Twitter. Στο βίντεο, ένα μεγάλο σκάφος φαίνεται να συγκρούεται με ένα από τα δοκάρια στήριξης της γέφυρας. Ο καπνός φάνηκε να φουντώνει από το σκάφος πριν αρχίσει να καταρρέει η γέφυρα.

Το πλοίο τυλίχθηκε στις φλόγες προτού βυθιστεί, ενώ πολλά οχήματα έπεσαν στον ποταμό μετά την κατάρρευση της γέφυρας.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι στη 01:35 τα ξημερώματα η Αστυνομία της πόλης της Βαλτιμόρης ενημερώθηκε για τη μερική κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key Bridge και ότι εργάτες ενδέχεται να βρίσκονται στο νερό», δήλωσε η Νίκι Φενόι, εκπρόσωπος της Αστυνομίας της πόλης.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων έχουν σπεύσει στο σημείο, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη γέφυρα, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία Μεταφορών του Μέριλαντ στο Χ.

Η γέφυρα αποτελεί μέρος του αυτοκινητόδρομου Ι-95, του βασικού αυτοκινητόδρομου που διατρέχει την ανατολική ακτή των ΗΠΑ από τον βορρά ως τον νότο, όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία μεταξύ αυτών και το ΑΠΕ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ