Σοκ για τον Κώστα Βαξεβάνη – Απειλή κατάσχεσης για τις 250.000 ευρώ

Αν ο εκδότης του Documento, Κώστας Βαξεβάνης, δεν καταβάλει, εντός εβδομάδων, το πρόστιμο των 250.000 ευρώ που επέβαλε η ΑΑΔΕ, η εφημερίδα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο κατάσχεσης των περιουσιακών της στοιχείων, αφού η σχετική απόφαση δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Αυτό, τουλάχιστον, όπως μεταδίδει το zougla.gr, συμπεραίνει η πλατφόρμα Safety of Journalists του Συμβουλίου της Ευρώπης, αναφέροντας συγκεκριμένα ότι:

-Ο εκδότης του Documento, Κώστας Βαξεβάνης και ο δημοσιογράφος, Βαγγέλης Τριάντης κλήθηκαν ως «Ύποπτοι» σε ποινική έρευνα.

Στις 29 Δεκεμβρίου 2023, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) επέβαλε πρόστιμο 250.000 ευρώ στην Documento, με την αιτιολογία ότι το κατάστημα είχε δεχτεί μίζες από διαφημιστικούς πελάτες. Ο Βαξεβάνης κατήγγειλε την κύρωση ως «τη χειρότερη μορφή λογοκρισίας που έχουν αντιμετωπίσει μέχρι τώρα».


Σύμφωνα με το Balkan Insight, το πρόστιμο απορρέει από έλεγχο που ξεκίνησε το 2021, μετά από ανώνυμες επιστολές που στάλθηκαν στην ΑΑΔΕ φερόμενη φοροδιαφυγή από το κατάστημα. Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου, οι Αρχές δεν διαπίστωσαν καμία αδικοπραγία.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το zougla.gr: “τον Δεκέμβριο του 2023, η ΑΑΔΕ έκρινε ότι η Documento είχε λάβει μίζες από διαφημιστικούς πελάτες και επέβαλε πρόστιμο 435.000 ευρώ, το οποίο μειώθηκε σε 250.000 ευρώ μετά από καταγγελία του καταστήματος”.

Η Documento σκοπεύει να αμφισβητήσει δικαστικά την απόφαση της ΑΑΔΕ. Εφόσον η διαδικασία δεν είναι ανασταλτική, το κατάστημα αντιμετωπίζει κατάσχεση των περιουσιακών του στοιχείων, εάν δεν καταβάλει το πρόστιμο εντός εβδομάδων.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...