Σοκαριστικές καταθέσεις για το Μάτι: «Από τις 20:00 τους έλεγα ότι υπάρχουν νεκροί»

Στο επίκεντρο της δημοσιότητας βρίσκεται ξανά το Μάτι και οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις του πρώην Δημάρχου, Ευάγγελου Μπουρνούς, σχετικά με τη φονική πυρκαγιά που συνέβη πριν από κάποια χρόνια. Κατά την διάρκεια της απολογίας του, ο κ. Μπουρνούς αποκάλυψε ότι ήταν ενήμερος για την ύπαρξη νεκρών τρεισήμισι ώρες πριν από τη σύσκεψη στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων, παρουσία του πρωθυπουργού.

“Βλέπω έναν νεκρό και πυροσβεστικό όχημα. Είναι οκτώ η ώρα. Και λέω ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες,” δήλωσε ο κ. Μπουρνούς, επισημαίνοντας την “εγκληματική καθυστέρηση” στην παρέμβαση του λιμενικού.

Η τραγωδία στο Μάτι έχει σημαδέψει βαθιά την ελληνική κοινωνία, με τις πληγές να παραμένουν ανοιχτές και τις μνήμες να είναι ζωντανές στις καρδιές όλων μας. Οι περιγραφές του κ. Μπουρνούς δίνουν μια νέα διάσταση στο συμβάν, φέρνοντας στο φως πληροφορίες που μέχρι σήμερα ήταν άγνωστες στο ευρύ κοινό.

“Ήταν η κόλαση του Δάντη,” περιέγραψε ο πρώην δήμαρχος, αναφερόμενος στις σκηνές του χάους και της καταστροφής που εκτυλίχθηκαν εκείνη τη μοιραία ημέρα.

Ο πρώην δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου περιέγραψε και πώς διασώθηκε η δική του οικογένεια. «Στις 23:00 με παίρνει η σύζυγός μου και μου λέει υπάρχει μία βάρκα, να μπούμε; Λέω να μπείτε, έρχονται με ερασιτέχνη ψαρά, δεν μπορεί να πιάσει γραμμή με λιμεναρχείο και μιλάει με εμένα για να τον καθοδηγήσω πώς να μπει στο λιμάνι. Ήταν σε κατάσταση σοκ» είπε ο κ. Μπουρνούς.

Οι αναφορές του κ. Μπουρνούς αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι στο παζλ που αποσκοπεί να αποκαλύψει την πλήρη εικόνα της τραγωδίας και να αποδώσει τις ευθύνες στους αρμόδιους.

Ευάγγελος Μπουρνούς: Εγώ περπατούσα ανάμεσα στον κόσμο τότε και τώρα και νιώθω ευγνωμοσύνη για όσα τους έχουμε προσφέρει. Εξάλλου ήμουν ο μόνος αυτοδιοικητικός που επανεξελέγη.

Ακροατήριο:  Ξαναβγήκες γιατί έταζες τα λεφτά που ήταν για εμάς. (σ.σ. ερανικούς λογαριασμούς).

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...