Σοκαριστικές αποκαλύψεις για το μακελειό στη Γλυφάδα – Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας Καρνέση

Την υπόθεση ενός οργανωμένου και βάναυσου εγκλήματος υπογράμμισε ο νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας Καρνέση, Γιάννης Ηρειώτης, αναφέροντας πως πιθανώς τα σχέδια του δράστη να ανατράπηκαν λόγω της άμεσης επέμβασης της αστυνομίας στην ναυτιλιακή εταιρεία στην Γλυφάδα.

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολόγηση για το έγκλημα, το οποίο είναι αδικαιολόγητο», τόνισε σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ANT1 ο δικηγόρος των Μαρίας και Δέσποινας Καρνέση, σχετικά με την τραγωδία στην ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα. Επισημαίνεται πως το κίνητρο του δράστη διατηρείται στο σκοτάδι, ενώ η υπόθεση περιπλέκεται περαιτέρω μετά τις ανακοινώσεις της εταιρείας.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, «αναμένουμε την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών», ώστε να διαπιστωθεί αν υπήρχαν επικοινωνίες ή συναντήσεις του 76χρονου Αιγύπτιου προ της εκτέλεσης της τριπλής δολοφονίας.

«Δεν είχαμε καμία ενημέρωση από την οικογένεια για τυχόν απειλή από τον Αιγύπτιο εναντίον τους», δήλωσε ο Γιάννης Ηρειώτης, περιγράφοντας ένα χαλαρό περιβάλλον στην εταιρεία κατά τη διάρκεια συναντήσεων με τα τρία θύματα του Αιγύπτιου και την Δέσποινα Καρνέση.

Ο δικηγόρος επισήμανε ότι «ο δράστης προσήλθε με σκοπό να δολοφονήσει, φέροντας όπλα στο αυτοκίνητό του, χωρίς να υπάρξει ένταση εκείνη τη στιγμή», ενώ για το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας ανέφερε ότι «κατέγραφαν εξωτερικούς χώρους, αλλά τι να δει κανείς; Ένας άνθρωπος πήγε με δύο όπλα, αποφασισμένος να σκοτώσει».

«Η άμεση επέμβαση της Αστυνομίας, που έφτασε σε δύο λεπτά, πιθανότατα του ανατρέψει τα σχέδια. Υποθέτουμε ότι ίσως είχε σκοπό να πάρει όμηρο την κ. Δέσποινα και δεν γνωρίζουμε τι άλλο θα μπορούσε να επιχειρήσει. Η κατάσταση θα ήταν πιο τραγική αν δεν υπήρχε η ταχύτατη παρέμβαση της Αστυνομίας», δήλωσε ο Ηρειώτης.

Τόνισε επίσης ότι σύμφωνα με πληροφορίες, η Δέσποινα Καρνέζη είτε κλειδώθηκε σε μία τουαλέτα γραφείου για να αποφύγει τον Αιγύπτιο είτε ο δράστης ήταν εκείνος που την κλείδωσε σε συγκεκριμένο δωμάτιο, ενδεχομένως με άλλες σκέψεις για την συνέχεια, που όμως δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω της άφιξης της Αστυνομίας.

Υπογράμμισε ότι η κατοικία του 76χρονου Άρη δεν ανήκε σε κάποια από τις αδελφές, αποκλείοντας τη δυνατότητα έξωσης του Αιγύπτιου από αυτές, ενώ συμφώνησε με τη δήλωση του Σπύρου Καρνέση ότι τα κίνητρα του εγκλήματος δεν μπορεί να σχετίζονται με τη δικαστική διαμάχη της οικογένειας Καρνέση.

Καταλήγοντας στην συνέντευξή του στο Mega, επανέλαβε ότι «ο δράστης πήγε με στόχο. Δεν υπάρχει καμία δικαιολόγηση για την πράξη του. Ήταν ένα προσχεδιασμένο και αποτρόπαιο έγκλημα. Είχε απολυθεί τον Μάρτιο του 2023, είχε λάβει αποζημίωση 75.000 ευρώ, είχε 500.000 σε καταθέσεις στην Ελλάδα. Με 500.000 ευρώ στα 75 του, γιατί να ανησυχεί;».

«Για κάποιο λόγο υπήρχε μίσος από τον άνθρωπο προς τις αδερφές Καρνέση. Δεν γνωρίζουμε τον λόγο του μίσους. Δεν αποκλείεται κάποιος να τον επηρέαζε, αλλά κανείς δεν το γνωρίζει. Η αμέσως επέμβαση της Αστυνομίας, η οποία έφτασε μέσα σε δύο λεπτά από την κλήση, πιθανώς διέκοψε τα σχέδια του, καθώς συνειδητοποίησε ότι δεν θα μπορούσε να ολοκληρώσει την πράξη του και προέβη στο απονενοημένο διάβημα», κατέληξε ο Ηρειώτης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ