Σοκάρουν τα στοιχεία που έρχονται στο φως για την σύλληψη του πρώην τρομοκράτη

Καθώς ο χρόνος περνά, νέα στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια σχετικά με την σύλληψη του πρώην ηγετικού στελέχους της τρομοκρατικής οργάνωσης «Πυρήνες της Φωτιάς» και άλλων τριών ατόμων, με κατηγορίες που αφορούν την κατοχή εκρηκτικών και όπλων.

Η επιχείρηση, ένα σχέδιο του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ., περιλάμβανε ταυτόχρονες έρευνες σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες: Αθήνα, Πέραμα και Πειραιά. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η σύλληψη αυτή εντάσσεται σε μία υπόθεση με ποινικό χαρακτήρα και όχι αμιγώς τρομοκρατική.

Τα στοιχεία γύρω από τα τρία άτομα παραμένουν συγκεχυμένα, με πληροφορίες να κυμαίνονται από την υπόθεση ότι πρόκειται για μέλη των ΟΥΚ, έως εκείνη που αναφέρει ότι ένας από αυτούς εργαζόταν ως πορτιέρης σε νυχτερινό κέντρο της Αθήνας.

Η Κωνσταντία Δημογλίδου, εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ., επισημαίνει πως οι άλλοι τρεις συλληφθέντες δεν αποτελούν μέρος του λιμενικού, αλλά μερικοί εξ αυτών υπηρετούσαν στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Το βασικό ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί ακριβώς χρειάζονταν τα εκρηκτικά αυτά τα άτομα, και ειδικότερα το πρώην στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης. Ένας σύνδεσμος με την Greek Mafia έχει αποκαλυφθεί, καθώς φαίνεται πως υπήρχαν σχέσεις με τον δολοφονημένο Βασίλη Ρουμπέτη, ανοίγοντας νέους δρόμους στο οργανωμένο έγκλημα.

Οι αστυνομικές αρχές διερευνούν την πιθανότητα μιας επίθεσης που ετοιμαζόταν για λογαριασμό του κύκλου της «νύχτας», καθώς και την προέλευση των εκρηκτικών που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων.

Ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, αναφέρει την ύπαρξη όσμωσης ανάμεσα στην τρομοκρατία και το κοινό έγκλημα, επισημαίνοντας τη σημασία της Greek Mafia στην υπόθεση και τη χρήση του συλληφθέντα για την προμήθεια βομβών και όπλων.

«Πάνω από 70 χρόνια φυλακή είχε το ποινολόγιο του. Αποδεικνύεται πλέον έμπρακτα ότι υπάρχει ώσμωση της τρομοκρατίας με το κοινό έγκλημα. Η Greek Mafia χρησιμοποιούσε αυτό τον άνθρωπο για τεχνογνωσία, για να παίρνει βόμβες και όπλα. Τον είχε σαν ένα άνθρωπο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ”προμηθευτή”.

Μετά από μία μυστική επιχείρηση και ιδιαίτερες πληροφορίες που είχε η ΕΛ.ΑΣ στην διάθεσή της συνελήφθη το πρώην μέλος και στην κατοχή του μαζί με άλλους τρεις ποινικούς βρέθηκαν δύο τεράστια κιβώτια εκρηκτικής ύλη, ικανά να κατεδαφίσουν ένα μεγάλο κτίριο στην Αθήνα, συν όπλα και αμπούλες».

O κ. Μπαλάσκας ανέφερε πως μέχρι στιγμής δεν προκύπτει σχέση της υπόθεσης με την έκρηξη βόμβας απέναντι από το Υπουργείο Εργασίας την περασμένη εβδομάδα, αλλά έχει σχέση με οργανωμένο έγκλημα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ