Σοκάρουν τα στοιχεία: Πάνω από 200.000.000 ευρώ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για προπαγάνδα (pics)

Στην υπηρεσία της μιντιακής υποστήριξης, προώθησης, προστασίας και προβολής της κυβερνητικής προπαγάνδας και του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκεται και ο κρατικός Προϋπολογισμός, ο οποίος σε μερικά κομμάτια του θα μπορούσε επάξια να αντικαταστήσει την περιβόητη λίστα Πέτσα!

Όπως προκύπτει από την εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2024 και συγκεκριμένα στο κομμάτι που αφορά τον «Προϋπολογισμό επιδόσεων-επισκόπηση δαπανών και εσόδων», η Κυβέρνηση έχει «προνοήσει» να διαθέσει συνολικά (Μαξίμου, Υπουργεία και φορείς) για την «επικοινωνία και ενημέρωση» το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 211.185.487 ευρώ!

Πόσοι ανθρώπινοι πόροι χρειάζονται για την «επικίνδυνη αποστολή» της… λίστας Μαξίμου; «Μόλις» 2.249 άτομα

Μόνο για την Προεδρία της Κυβέρνησης (το Μέγαρο Μαξίμου δηλαδή), προορίζονται πάνω από 27.500 ευρώ για «επικοινωνία», «ενημέρωση» και «επιτελικό συντονισμό», ενώ πάνω από 15.500 ευρώ για «συντονισμό κυβερνητικού έργου» και «συνοχή και συντονισμό νομοπαρασκευαστικής διαδικασίας».

Στα διαγράμματα που υπάρχουν στην εισηγητική έκθεση, αποτυπώνεται η χρηματοδότηση κάθε Προγράμματος από το Κράτος, αλλά και σε επίπεδο Γενικής Κυβέρνησης, καθώς και το απασχολούμενο προσωπικό:

ΠΗΓΗnewsbreak.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ