Σοκάρουν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ που δίνουν οι στοιχηματικές εταιρείες στις δεύτερες εκλογές

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών, καθώς την Κυριακή 25 Ιουνίου οι πολίτες θα προσέλθουν ξανά στις κάλπες για να βγάλουν κυβέρνηση. Καλώς εχόντων των πραγμάτων βέβαια, καθώς υπάρχει πάντα και το σενάριο να μην μπορέσει να συγκεντρώσει ούτε τώρα το απαιτούμενο ποσοστό η Νέα Δημοκρατία.

Προφανώς άλλωστε δεν μπαίνει στη συζήτηση για το αν θα αλλάξει χέρια η διακυβέρνηση της χώρας, καθώς η συντριπτική νίκη της ΝΔ στον πρώτο γύρο, με διαφορά που ξεπέρασε τις 20 μονάδες, δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο.

Το ερώτημα που τίθεται λοιπόν πλέον είναι σε τι ποσοστό θα είναι η αυτοδυναμία της, πόσες δηλαδή έδρες πάνω από τις 150 θα συγκεντρώσει κι ως εκ τούτου πόσο ισχυρή θα είναι αυτή η νέα κυβέρνηση. Γιατί με 151 ψήφους είναι προφανές πως θα πρόκειται για μία εξαιρετικά ευάλωτη κυβέρνηση, ενώ φυσικά με λιγότερες από 180 έδρες, όπως ήταν και η απελθούσα κυβέρνηση, δεν μπορεί να περάσει αλλαγές στο Σύνταγμα.

Αφού λοιπόν… γνωρίζουμε το κόμμα που θα μας κυβερνήσει και για την επόμενη τετραετία, πάμε στα… από κάτω διαζώματα, δηλαδή σε εκείνα της αντιπολίτευσης και δη σε εκείνο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Προφανώς, δεν περιμένουμε να μην είναι και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ κι ας υπέστη ένα απίθανο Βατερλώ στις εκλογές της 21 Μαΐου.

Ενώ οι δημοσκοπήσεις έδειχναν διαφορές που κυμαίνονταν στις 5-6 μονάδες και τον ΣΥΡΙΖΑ να παίρνει ποσοστά που κυμαίνονταν στο 27-28%, εν τέλει το κόμμα της Κουμουνδούρου… καταποντίστηκε στο 20,07%, με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να ακολουθεί στο 11,45%.

Το αξιοσημείωτο μάλιστα είναι πως οι νέες δημοσκοπήσεις δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να πηγαίνει ακόμα πιο χαμηλά από το συγκεκριμένο ποσοστό. Βεβαίως θέμα να μην είναι δεύτερο κόμμα δεν φαίνεται να τίθεται, αλλά αν μη τι άλλο προκαλεί εντύπωση ότι δεν κατάφερε σε αυτόν τον ένα μήνα που παρεμβλήθηκε να συσπειρώσει έστω κατ’ ελάχιστον τους ψηφοφόρους του και να μαζέψει κάπως τις τεράστιες απώλειες που είχε.

Επειδή όσα ξέρει ο… μπουκ, δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος όπως συνηθίζεται να λέμε στη στοιχηματική πιάτσα, κι ας έχει βεβαίως πάντα εξαιρέσεις ο συγκεκριμένος κανόνας, έχει ενδιαφέρον να δούμε τα ποσοστά που θεωρούν οι στοιχηματικές εταιρείες ότι θα πιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τόσο στη Stoiximan όσο και στη Novibet για παράδειγμα εκτιμούν θα πάει ακόμα χαμηλότερα από τον πρώτο γύρο των εκλογών. Συγκεκριμένα περί το 18,5%, ποσοστό που δίνεται ακριβώς στο 1,87 τόσο για το Under, όσο και για το Over στην “μπλε” εταιρεία ενώ λίγο πιο… αισιόδοξη είναι η Novi που δίνει το Over στο 1,80 και το Under σε απόδοση αουτσάιντερ (1,95).

Από την πλευρά της η Bet365 και πάλι δίνει το λάιν στις 18,5 μονάδες αλλά κι εκείνη εκτιμάει ότι θα τις ξεπεράσει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το Over προσφέρεται στο 1,66 ενώ το Under στο 2,20.

ον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών, καθώς την Κυριακή οι πολίτες θα προσέλθουν ξανά στις κάλπες για να αναδείξουν το κόμμα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ