Σοκάρουν οι αποκαλύψεις: Ο Μητσοτάκης δεν σήκωνε το τηλέφωνο στον Βαρβιτσιώτη

Όσοι γνωρίζουν τα πολιτικά παρασκήνια δεν ξαφνιάστηκαν, από τη χθεσινή παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, όπως μεταδίδει το newsbeast.gr.

Και αυτό, σύμφωνα με το δημοσίευμα, γιατί όταν οδηγήθηκε στην έξοδο από την κυβέρνηση (υπ. Ναυτιλίας), τον Σεπτέμβριο του 2023, μετά τη δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη στον καταπέλτη του Blue Horizon, έχοντας κάνει μια απαράδεκτη δήλωση, που εξίσωνε το θύμα με το θύτη, είχε προκαλέσει πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση και είχε εκνευρίσει τον πρωθυπουργό.

Όπως γράφει το newsbeast.gr, εκείνη την ημέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκεπτόταν την πληγείσα περιοχή της Θεσσαλίας, όπου η κατάσταση ήταν τραγική και τεταμένη με τους κατοίκους να βλέπουν τις περιουσίες τους να βουλιάζουν.

Ο υπουργός, τότε ακόμα, επιχείρησε να μιλήσει τηλεφωνικά αρκετές φορές με τον πρωθυπουργό, ωστόσο εκείνος δεν ανταποκρίθηκε και ζήτησε από τους στενούς του συνεργάτες να του διαμηνύσουν να ζητήσει δημόσια συγγνώμη -όπως και έκανε- και να εγκαταλείψει τον υπουργικό θώκο. Ο πρώην υπουργός είχε εκνευριστεί, γιατί ένιωσε ότι τον «αδειάζουν» και όλο αυτό το διάστημα ως βουλευτής Δυτικού Τομέα είχε αρχίσει σταδιακά να αποσύρεται… Αξιόπιστη πηγή που επικαλείται η ιστοσελίδα μετέφερε τι συνέβη στο χθεσινό ραντεβού που είχε το πρωί με τον πρωθυπουργό. Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ανακοίνωσε την απόφασή του να αποσυρθεί από την πολιτική και ο Κυριάκος Μητσοτάκης απλά… το δέχθηκε. Δηλαδή δεν προσπάθησε να τον μεταπείσει. Στη συνέχεια εκδόθηκε η σχετική ανακοίνωση.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ