Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για το μεγαλύτερο «χακάρισμα» στην ιστορία του διαδικτύου

Μια από τις μεγαλύτερες παραβιάσεις δεδομένων αποκαλύφθηκε πρόσφατα, όπου ερευνητές στον τομέα της κυβερνοασφάλειας ανακάλυψαν μια βάση δεδομένων με περίπου 26 δισεκατομμύρια διαρρεύσαντα αρχεία του διαδικτύου. Η διαρροή αυτή, που αποκαλύφθηκε σε άρθρο του «Forbes», πιθανότατα αποτελεί τη μεγαλύτερη τέτοια περίπτωση μέχρι σήμερα.

Η βάση δεδομένων, μεγέθους 12 terabytes, φαίνεται να δημιουργήθηκε από κακόβουλο άτομο ή ομάδα, ή από data broker με στόχο την πώληση των δεδομένων του διαδικτύου. Αυτά τα δεδομένα περιλαμβάνουν πληροφορίες από τον κινεζικό γίγαντα Tencent, τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Weibo, καθώς και χρήστες πλατφορμών όπως το Dropbox, το LinkedIn, το Adobe, το Canva και το Telegram.

Οι ερευνητές των Security Discovery και CyberNews προειδοποιούν ότι η διαρροή αυτή θα μπορούσε να εκμεταλλευτούν από χάκερς για κλοπές ταυτότητας, εξελιγμένες απάτες phishing και στοχευμένες κυβερνοεπιθέσεις. Τονίζουν επίσης την ανάγκη επίγνωσης των συνεπειών και την ανάγκη για ενημερώσεις ασφαλείας από τα θύματα, όπως η αλλαγή κωδικών πρόσβασης και η ενεργοποίηση ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων.

Η αποκάλυψη αυτής της μεγάλης διαρροής δεδομένων υπογραμμίζει την ανάγκη για αυξημένη προσοχή και ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, καθώς και τη σημασία της προστασίας προσωπικών και ευαίσθητων δεδομένων. Οι χρήστες και οι οργανισμοί οφείλουν να λάβουν σοβαρά υπόψη τις απειλές και να προβούν σε αναγκαίες δράσεις για την ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ