Σοκάρει το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση Τσίπρα σε νέα μυστική δημοσκόπηση

Διάχυτη είναι η απογοήτευση σε μέλη και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ μετά την απροσδόκητη για πολλούς αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας «χρεώθηκε» την επιτυχία να κάνει κυβέρνηση ένα κόμμα που «φλέρταρε» με το 3% καθώς επίσης και τα σκληρά μνημονιακά μέτρα.

Και μπορεί να διατείνεται πως έβγαλε την Ελλάδα από τα μνημόνια αλλά τα μέτρα που πάρθηκαν επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ στοίχισαν σε μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού χρήματα.

Το όνομα Αλέξης Τσίπρας ήταν συνυφασμένο με τον ΣΥΡΙΖΑ αφού αυτός το έκανε ευρέως γνωστό και αυτός ήταν που δέχτηκε τα πυρά για τα τεράστια λάθη που έγιναν.

Η αποχώρησή του δεν ήταν κάτι ευχάριστο για τους ψηφοφόρους και αυτό αποδεικνύεται και από τις δημοσκοπήσεις που καταγράφουν τη… μεγάλη φυγή.

Ενώ τα πράγματα είναι ρευστά και πρόεδρος ακόμα στο κόμμα δεν υπάρχει, όπως μεταδίδει το instanews.gr στις δημοσκοπήσεις καταγράφεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον έπεσε στο 13%.

Το ποσοστό θεωρείται λογικό για τους δημοσκόπους εξαιτίας της διπλής ήττας και της παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα. Ασφαλές δείγμα για τον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να υπάρξει μετά την εκλογή του νέου αρχηγού τον Σεπτέμβριο.

Ωστόσο αν η… κατηφόρα συνεχιστεί τότε ο ΣΥΡΙΖΑ από Αξιωματική Αντιπολίτευση αναμένεται να βρεθεί ακόμη και στην τρίτη θέση, πίσω από το ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ