Σοβαρό επεισόδιο στο ΠΑΣΟΚ: «Πλακώθηκαν» άσχημα ο Ανδρουλάκης με τον Κωνσταντινόπουλο

Eπεισόδιο σημειώθηκε στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, που συνεδριάζει από τις τέσσερις παρά το μεσημέρι της Τρίτης προκειμένου να αποφασίσει τη στάση που θα κρατήσει στη Βουλή σχετικά με το νομοσχέδιο που αφορά την ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ μετά πήρε τον λόγο ο υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας Στέφανος Παραστατίδης.

Μετά τις θέσεις που ανέπτυξε ο κ. Παραστατίδης, τον λόγο πήραν οι βουλευτές. Εκεί, υπήρξε μία μικρής κλίμακας ανάμεσα στον βουλευτή Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Κωνσταντινόπουλος επικαλέστηκε τις θέσεις που είχε εκφράσει ο Γιώργος Παπανδρέου το 2006 σχετικά με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, διαβάζοντας μία ομιλία του.

Το λόγο μετά πήρε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος του ζήτησε να αντιπροτείνει κάτι σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε στον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο ότι ο πρώην πρωθυπουργός ουδέποτε μίλησε για μη κρατικά πανεπιστήμια χωρίς αναθεώρηση του «άρθρου 16».

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κωνσταντινόπουλος είχε παρουσιάσει ένα απόσπασμα των δηλώσεων του πρώην Πρωθυπουργό, με τον βουλευτή Επικρατείας Παναγιώτη Δουδωνή να διαβάζει το υπόλοιπο κομμάτι της ομιλίας για να «υπάρξει πλήρης εικόνα».

Μετά την διακοπή του Παναγιώτη Δουδωνή, ο Νίκος Ανδρουλάκης εγκάλεσε τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο για κοπτοραπτική σχετικά με τα λεγόμενα του πρώην πρωθυπουργού. Στην ουσία ο κ. Κωνσταντινόπουλος διάβασε απόσπασμα της ομιλίας του κ. Παπανδρέου, ενώ ο Παναγιώτης Δουδωνή τη διάβασε ολόκληρη.

Μέσα στην αίθουσα ακούστηκε – άγνωστο από ποιον, πιθανότατα από τον Νίκο Ανδρουλάκη – ότι «ο κ. Παπανδρέου είναι πρώην πρωθυπουργός και πρέπει να έχει σεβασμό από τους βουλευτές του Κινήματος».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ