Σοβαρές πολιτικές εξελίξεις μπορούν να φέρουν τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών – Τι φοβάται ο Μητσοτάκης

Όλοι παραδέχονται ότι εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν καταφέρει να πετύχει τον στόχο που έχει βάλει – να κερδίσει δηλαδή και τις 13 περιφέρειες και όλους του μεγάλους δήμους της χώρας – τότε τα πράγματα θα είναι περίεργα από την στιγμή που έχει δώσει ο ίδιος «πολιτική χροιά» στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Από την πρώτη στιγμή δεν έκρυψα τη διάθεσή μας να δώσουμε μια έντονη πολιτική χροιά στις εκλογές για τις 13 Περιφέρειες της χώρας. Το κάναμε αυτό όχι γιατί μας ενδιαφέρει να βάψουμε τον χάρτη για ακόμα μια φορά γαλάζιο -τον βάψαμε γαλάζιο στις δυο εκλογές, του Μαΐου και του Ιουνίου, και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σήμερα ποια είναι η πολιτικά κυρίαρχη δύναμη. Το κάναμε, όμως, γιατί θέλαμε να στηρίξουμε πρόσωπα τα οποία θα συμμερίζονται την αντίληψη μας για την αναπτυξιακή δυναμική της χώρας και θα μπορούν να υλοποιήσουν, σε συνδυασμό με την κεντρική κυβέρνηση, κρίσιμες πολιτικές επιλογές», είπε πρόσφατα έχοντας δίπλα του τον Νίκο Χαρδαλιά.

Εάν λοιπόν εάν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα σχεδιάζει ο πρωθυπουργός τότε είναι βέβαιο ότι μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προχωρήσει σε διορθωτικές αλλαγές με στόχο να βρεί τι του… φταίει.

Αυτό έχει προκύψει καθώς καταγράφονται μία σειρά από κυβερνητικές αρρυθμίες, οι οποίες σωρευτικά δημιουργούν μία πολύ κακή εικόνα για την κυβέρνηση.

Μέσα από τις αυτοδιοικητικές εκλογές μπορεί να εκφραστεί η δυσαρέσκεια των πολιτών προς την κυβέρνηση, κάτι που ο Κυριάκος Μητσοτάκης φοβάται, γιατί θα έχει τότε πολύ μεγάλο πρόβλημα.

Άλλωστε πολλά από στελέχη της ΚΟ της ΝΔ της παλαιότερης γενιάς δεν κρύβουν τα παράπονα τους για την μη αξιοποίηση τους στο κυβερνητικό σχήμα…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ