Σοβαρά ερωτήματα από την εισαγγελική έφοδο στα γραφεία του ΟΣΕ

Σοβαρά ερωτήματα προκαλεί η αποκάλυψη ότι μόλις χθες, δεκατρείς μήνες μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη, έγινε έφοδος στα γραφεία του ΟΣΕ από αστυνομικούς, παρουσία εισαγγελέα και μετά από εντολή που έδωσε ο εφέτης ανακριτής Σωτήρης Μπακαΐμης (Διαβάστε ΕΔΩ).

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιβεβαίωσε στη Βουλή το θέμα προκειμένου να κατασχεθούν οι σκληροί δίσκοι με τα ηχητικά ντοκουμέντα της τραγωδίας.

Συγκεκριμένα, σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι η κίνηση αυτή συνδέεται με την πρωτοβουλία του να καταθέσει τη Δευτέρα αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τη διερεύνηση των συνομιλιών που καταγγέλθηκαν ως προϊόν μονταζιέρας.

«Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα με τις θεσμικές μας πρωτοβουλίες», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογραμμίζοντας ότι με την πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ αποκαλύφθηκαν οι «γεφυροποιοί» με συγκεκριμένα συμφέροντα. «Καταγγέλλει την τοξικότητα ο άνθρωπος που πρωταγωνιστεί της τοξικότητας, όταν συνεχώς βλέπουμε το τρίπτυχο: Διαφθορά, συγκάλυψη, ατιμωρησία», είπε για να προσθέσει πως «δύο από τους στενότερους συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, όταν το πρωί ο ίδιος κατήγγειλε συμφέροντα ότι προσπαθούν να τον αποσταθεροποιήσουν, το βράδυ ήταν οι γεφυροποιοί με τα συγκεκριμένα συμφέροντα. Και, βέβαια, τους «θυσίασε» -όπως έκανε και με τον κ. Δημητριάδη πριν από μερικά χρόνια- για να μην φορτωθεί ο ίδιος τα ζητήματα αυτά».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ