«Σκοτεινιάζει» επικίνδυνα πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν επισήμως τους δύο πρώτους νεκρούς στον πόλεμο κατά των Χούθι, με την απώλεια δύο Αμερικανών βατραχανθρώπων που είχαν εκπέσει στον Ινδικό Ωκεανό κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης κατάληψης πλοίου. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στις 11 Ιανουαρίου κοντά στη Σομαλία, με στόχο ένα πλοίο που φέρεται να μετέφερε ιρανικά όπλα προς τους Χούθι.

Κατά την επιχείρηση, ένας Αμερικανός βατραχάνθρωπος έπεσε στη θάλασσα, και ένας συνάδελφός του προσπάθησε να τον διασώσει, αλλά και οι δύο χάθηκαν στον ωκεανό. Ακολούθησαν εντατικές έρευνες, με τη συμμετοχή αεροπορικών και ναυτικών δυνάμεων των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και της Ισπανίας, ωστόσο, οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των σορών τους συνεχίζονται.

Ο στρατηγός Μάικλ Έρικ Κουρίλα, επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης των αμερικανικών δυνάμεων (Centcom), δήλωσε τη θλίψη του για την απώλεια των δύο πολεμιστών. Από την πλευρά τους, οι ΗΠΑ συνεχίζουν τις επιχειρήσεις εναντίον των Χούθι στην Υεμένη, με στόχο να σταματήσουν τις επιθέσεις τους.

Παρά την επιθετική στάση των Χούθι και τις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις, η εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Σαμπρίνα Σινγκ, διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ δεν επιδιώκουν πόλεμο με τους Χούθι, αλλά ενεργούν αμυντικά. Ο πρόεδρος Μπάιντεν, από την πλευρά του, δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις δεν θα σταματήσουν τους Χούθι, αλλά είναι αναγκαίες για την προστασία των αμερικανικών συμφερόντων.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναλύσεις τα τμήματα που κατασχέθηκαν ήταν μέρη πυραύλων που χρησιμοποιούν οι Χούθι στις επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...