Σκληραίνει τη στάση της η εκκλησία για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας σχετικά με τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τη θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου και της τεκνοθεσίας για τα ομόφυλα ζευγάρια ήταν απλώς… δοκιμή, πριν αρχίσουν τα πραγματική «πυρά», η επιστολή που έφθασε το απόγευμα της Πέμπτης στα χέρια των 300 βουλευτών μάλλον τη σβήνει.

Το ύφος της επιστολής είναι αντίθετο από την απόφασης της Ιεράς Συνόδου και με πολύ σκληρή γλώσσα περιγράφει την αντίθετη στάση της Εκκλησίας της Ελλάδας έναντι του νομοσχεδίου που ήδη εστάλη στη Βουλή και αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια ως τις 15 Φεβρουαρίου.

Επιπλέον, η επιστολή έρχεται μετά το τέλος της δημόσιας διαβούλευσης επί του σχεδίου νόμου, ότι τα αρνητικά σχόλια είχαν μέγεθος «τσουνάμι».

Η εκκλησία αναφέρε ότι «το νομοσχέδιο καταργεί την πατρότητα και τη μητρότητα, ουδετεροποιεί τα φύλα στο πλαίσιο της σχέσης γονέων και παιδιών, μετατρέπει τους γονείς από πατέρα και μητέρα σε ουδετερόφιλους κηδόμενες και τοποθετεί τα δικαιώματα ομοφυλόφιλων ενηλίκων πάνω από τα συμφέροντα των μελλοντικών παιδιών, που θα επιτρέψει να έχουν ως γονείς ομόφυλα ζευγάρια και θα μεγαλώσουν χωρίς πατέρα ή μητέρα, σε ένα περιβάλλον σύγχυσης των ρόλων των δύο φύλων».

Επιπρόσθετα πως «η μονογονεϊκή οικογένεια είναι διαφορετική περίπτωση. Προκαλεί στέρηση του γονέα του ενός φύλου (χωρίς να αποκλείει την είσοδο του στην ζωή του παιδιού αργότερα, στο πλαίσιο μιας ετερόφυλης σχέσης), αλλά δεν προκαλεί σύγχυση των ρόλων των γονέων. Αντίθετα, η ομόφυλη οικογένεια προξενεί και τα δύο. Επιπλέον τα παιδιά αυτά συχνά δεν θα έχουν δυνατότητα γνωριμίας με τον άλλο βιολογικό γονέα τους. Δεν θα έχουν ούτε την προσωπική εμπειρία της παρουσίας του άλλου φύλου (αντίθετου των ομόφυλων γονέων τους) μέσα σε μια ετερόφυλη σχέση».

Τέλος σημειώνει ότι το νομοσχέδιο «ανατρέπει συνολικά και πάγια τους οικογενειακούς θεσμούς της χώρας, με τρόπο που υπερβαίνει τις συγκυριακές ανάγκες που υποτίθεται ότι εξυπηρετεί και με στόχο να ικανοποιηθούν παράλογες ιδεολογικές απαιτήσεις υιοθετώντας εφεξής μια ισοπεδωτική ιδεολογία περί φύλου». Το κείμενο, για όσους δεν το κατάλαβαν, είναι απολύτως «πολιτικό» και ιδεολογικό (επαναλαμβάνει την πάγια αντίθεση της εκκλησίας στον πολιτικό γάμο) και ουσιαστικά συνιστά ένα «μανιφέστο» της Ιεράς Συνόδου, το οποίο έρχεται λίγα 24ωρα πριν την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, οπότε και στους ναούς θα αναγνωστεί εγκύκλιος «Προς το Λαό», που θα κινείται στο ίδιο πλαίσιο.

Τα πράγματα γίνονται δύσκολα για την κυβέρνηση, καθώς το κείμενο της Ιεράς Συνόδου, εκτός όλων των άλλων, κατηγορεί την κυβέρνηση και για «αντιφατικές ρυθμίσεις» σχετικά με την παρένθετη κύηση, καθώς υποστηρίζει ότι ενώ το νομοσχέδιο «δεν επιτρέπει την παρένθετη κύηση υπέρ ζευγαριών ανδρών, προβλέπει ότι θα αναγνωρίζεται στην Ελλάδα η απόκτηση παιδιών με παρένθετη κύηση, αν καταχωρίσθηκε σε αλλοδαπό κράτος που την επιτρέπει».

Στο Μαξίμου βρίσκονται σε έντονο προβληματισμό και συζητήσεις κατά τις ζυμώσεις στα γραφεία της ΝΔ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ