«Σκληρές αλλά δείχνουν την πραγματικότητα οι εκφράσεις Κασσελάκη περί 5ης φάλαγγας» (vid)

Σκληρές αλλά δείχνουν την πραγματικότητα οι εκφράσεις Κασσελάκη περί «5ης φάλαγγας». «Αναμενόμενες» χαρακτήρισε τις αποχωρήσεις από βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο κατά τη διάρκεια της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος ο βουλευτής Επικρατείας, Ευάγγελος Αποστολάκης, μιλώντας της ΕΡΤ και την εκπομπή ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ, προσθέτοντας πως «οι εντάσεις είχαν φτάσει σε τέτοιο σημείο και είχαν δημιουργηθεί τέτοιες αποστάσεις που ενδεχομένως να μην μπορούσαν να γεφυρωθούν».

«Σκληρές οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος αλλά ήταν στην κατεύθυνση του ποια ήταν η πραγματικότητα» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αποστολάκης αναφερόμενος ιδίως στην έκφραση περί «5ης φάλαγγας» που χρησιμοποίησε.

Επιπλέον ο κ. Αποστολάκης πρόσθεσε πως ο κόσμος περιμένει από τον ΣΥΡΙΖΑ να εξασκήσει τον ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, μια κυβέρνηση η οποία υπάρχει και κινείται χωρίς αντίπαλο αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να μείνει άλλο, ενώ πρόσθεσε πως όσοι έχουν μείνει μέσα στο κόμμα το «πονάνε», θέλουν να επιβιώσει, να διατηρήσει τη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και να έχει προοπτική για κυβέρνηση και θα δουλέψουν γι’ αυτό.

Αναφερόμενος στα στελέχη που αποχώρησαν σχολίασε πως «ο καθένας έχει την άποψή του. Αυτοί που έφυγαν θεωρούν ότι δεν μπορούν να συνεργαστούν με τις θέσεις του κόμματος και διαχώρισαν τη θέση τους».

Θέμα ηθικής, δεοντολογίας και προσωπικής εκτίμησης χαρακτήρισε ο κ. Αποστολάκης το ζήτημα των εδρών που κρατάνε οι αποχωρήσαντες από το κόμμα αφού όπως τόνισε σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος πρέπει να τις παραδώσουν και πρόσθεσε πως «εαν κάποιος το σέβεται ή δεν το σέβεται είναι μια άλλη υπόθεση».

Ερωτηθείς για αλλαγή ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «δεν έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα, αν συμβεί θα το δούμε» ενώ πρόσθεσε πως «μέσα στο κόμμα υπάρχουν πάραπολλέ απόψεις, οι άνθρωποι που έχουν μείνει μέχρι τώρα υπηρετούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία» υπογραμμίζοντας πως «έφυγε ένα κομμάτι από το κόμμα αλλά δεν είνια και τίποτα, τέτοιο μέγεθος ώστε να πούμε ότι αλλάζει το κόμμα όνομα».

Ερωτηθείς για τις φήμες περί επικοινωνίας του Αλέξη Τσίπρα με τον Στέφανο Κασσελάκη για την Κεντρική Επιτροπή ο κ. Αποστολάκης σημείωσε πως δεν γνωρίζει κάτι σχετικό όμως υπογράμμισε πως «ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να μείνει έξω από αυτή την υπόθεση και έχει μείνει έξω από αυτή την υπόθεση». «Καλώς ή καλώς είναι μια άλλη υπόθεση» πρόσθεσε τονίζοντας πως «είναι δικό του θέμα, δεν μπορεί κανείς να του επιβάλει να κάνει παρέμβαση». «Ενδεχομένως να υπήρχε κάτι θετικό με την παρέμβασή του ή και να μην υπήρχε, δεν μπορώ να το κρίνω εγώ» τόνισε υπογραμμίζοντας αναφερόμενος στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως έχει διατηρήσει την ουδετερότητά του με όλους τους τρόπους.

Κλείνοντας τόνισε πως «φύγαμε από τη συνεδρίαση της ΚΕ με περισσότερη ευθύνη, γιατί τα πράγματα με λιγότερους ανθρώπους έχουν περισσότερες δυσκολίες» τονίζοντας πως «δεν μπορεί κανείς ούτε να χειροκροτήσει, ούτε να νιώσει όμορφα ή να πει ότι είναι καλύτερα».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ