Σκάνδαλο: Άδεια από τον Κικίλια είχε πάρει το Principote που σφραγίστηκε στη Μύκονο

Η Πυθία αποκαλύπτει

Σφραγίστηκε χτες το βράδυ το Principote στην Μύκονο, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου Μυκόνου, κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε εκτάκτως το μεσημέρι της Τετάρτης.

Είχε προηγηθεί επιστολή του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που ζητούσε την άμεση αναστολή της άδειας λειτουργίας του παραλιακού κέντρου, από το Δήμο και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Εκείνο, όμως, που πρέπει να γνωρίζουν όλοι είναι ότι ο συγκεκριμένος χώρος είχε πάρει άδεια από το υπουργείο Τουρισμού, δηλαδή από τον Βασίλη Κικίλια.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Καθημερινής η επιχείρηση είχε λάβει άδεια λειτουργίας και από υπηρεσία του υπουργείου Τουρισμού. Συγκεκριμένα είχε άδεια λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και από την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού (ΠΥΤ) Κυκλάδων, η οποία υπάγεται στο υπουργείο Τουρισμού.

Χθες το μεσημέρι συνεδρίασε εκτάκτως η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου, η οποία αποφάσισε ομόφωνα να αναστείλει την άδεια λειτουργίας του Principote στον Πάνορμο και να προχωρήσει στη σφράγισή του, εκεί ζητήθηκε η αναστολή και της άδειας από την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού (ΠΥΤ) Κυκλάδων.

Έχει ειδικό ενδιαφέρον ότι σε όσα συμβαίνουν στη Μύκονο, δηλαδή στο καθεστώς παρανομίας και ασυδοσίας, αλλά και στις ενέργειες της κυβέρνησης αναφέρθηκε στο debate ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ας ρωτήσει και τον υπουργό του. Τι νταραβέρια έχει με τη Μύκονο; Γιατί έδωσε άδεια στον συγκεκριμένο χώρο;

Yπενθυμίζεται ότι στα τέλη Απριλίου στο beach bar της Μυκόνου Principote επεβλήθη πρόστιμο-μαμούθ 33 εκατ. ευρώ για αυθαίρετες και παράνομες κατασκευές. Στην περίπτωση του υπερπολυτελούς beach bar στον Πάνορμο, φαίνεται πως οι αυθαιρεσίες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, με τους επιθεωρητές να επιβάλουν πρόστιμο 22 εκατομμυρίων για την ανέγερση και 11 εκατομμυρίων για τη διατήρηση του αυθαιρέτου, σύνολο 33 εκατ. ευρώ, ίσως ένα από τα υψηλότερα που έχουν επιβληθεί στη χώρα μας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ