Σε «τοίχο» πέφτει η κυβέρνηση για τους αγρότες

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις στη διαχείριση του αγροτικού ζητήματος, με τον πρωθυπουργό να τονίζει την αδυναμία περαιτέρω οικονομικής υποστήριξης στο κίνημα των τρακτέρ, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου εκφράζει ανησυχία για την επιμονή των αγροτών σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Εν μέσω της αντιπαράθεσης, εκπρόσωποι αγροτικών συνεταιρισμών προγραμματίζουν συνάντηση στη Λάρισα για να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους, με το ενδεχόμενο κλεισίματος κεντρικών οδικών αρτηριών και την «κάθοδο» των τρακτέρ στην Αθήνα να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα.

Από την πλευρά του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, υπογραμμίζεται η δυσκολία σε ευρωπαϊκό επίπεδο πριν από το 2025, με τις προσδοκίες για ταχεία εκτόνωση του κλίματος να είναι περιορισμένες για τους αγρότες, ιδιαίτερα στη Θεσσαλία.

Η κυβέρνηση απέστειλε τον ευρωβουλευτή Βαγγέλη Μειμαράκη στα μπλόκα της Λάρισας, με στόχο τη μεσολάβηση και την εξεύρεση λύσεων μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, παρά τις δυσκολίες και την αντιδραστικότητα προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι προκλήσεις στον αγροτικό τομέα, η ακρίβεια, και τα κοινωνικά ζητήματα προκαλούν αυξημένη ανησυχία στις κυβερνητικές τάξεις, με την αίσθηση αποκλεισμού που βιώνουν οι αγρότες να περιπλέκει περαιτέρω την κατάσταση.

Ο πρωθυπουργός, μέσω της πρόσφατης ανακοίνωσής του, υπενθυμίζει τα μέτρα στήριξης που έχει λάβει η κυβέρνηση για τον πρωτογενή τομέα, επισημαίνοντας την αφοσίωση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, ιδιαίτερα το ενεργειακό κόστος.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ