Σε στενή πολιορκία η πόλη της Γάζας – Ο Μπλίνκεν στο Ισραήλ ζητάει «παύση»

Σε στενή πολιορκία η πόλη της Γάζας – Ο Μπλίνκεν στο Ισραήλ ζητάει «παύση»

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, φτάνει σήμερα στο Τελ Αβίβ και αναμένεται να καλέσει την ισραηλινή κυβέρνηση να συμφωνήσει σε «προσωρινή, τοπική» παύση στη Γάζα, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση, στο Τελ Αβίβ, του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και του υπουργού Εξωτερικών των Άντονι Μπλίνκεν

Στην διάρκεια της νύχτας ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδιζαν αδιάκοπα τη Λωρίδα της Γάζας, ενώ ο στρατός της χώρας ανακοίνωσε ότι «ολοκλήρωσε την περικύκλωση» της πόλης της Γάζας – σηματοδοτώντας μια νέα φάση στον πόλεμο κατά της Χαμάς. Ο ισραηλινός στρατός θεωρεί την πόλη της Γάζας ως «το κέντρο της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς».

  • Ο στρατός του Ισραήλ δήλωσε ότι «ολοκλήρωσε την περικύκλωση της πόλης της Γάζας»
  • Το πέρασμα της Ράφα, στα σύνορα Γάζας – Αίγυπτου, θα ανοίξει για τρίτη συνεχή ημέρα για την αποχώρηση πολιτών με διπλή υπηκοότητα από τη Λωρίδα της Γάζας.
  • Το μεσημέρι φτάνουν στην Αθήνα από το Κάιρο, οι 11 από τους Έλληνες που διέμεναν στη Λωρίδα της Γάζας και πέρασαν χθες το συνοριακό πέρασμα της Ράφα.
  • Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς στη Γάζα, περισσότεροι από 9.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Λωρίδα της Γάζας από τότε που το Ισραήλ ξεκίνησε τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς.
  • Χιλιάδες κάτοικοι της Γάζας που εργάζονται στο Ισραήλ καλούνται να γυρίσουν πίσω στη Γάζα, καθώς οι άδειες εργασίας τους ανακαλούνται, ανακοίνωσε η ισραηλινή κυβέρνηση.
  • Παλαιστινιακές ιατρικές πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι οκτώ Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Δυτική Όχθη κατά τη διάρκεια της νύχτας.
  • Συνολικά 242 άνθρωποι, ανάμεσά τους γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι, κρατούνται όμηροι της Χαμάς στη Γάζα. Από τις επιθέσεις τις Χαμάς έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι, σύμφωνα με τις αρχές του Ισραήλ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Daily Sabah: Οι Εβραίοι θέλουν Γη του Ισραήλ τη βόρεια Κύπρο

Εδώ και καιρό η Ανατολική Μεσόγειος αποτελεί εστία γεωπολιτικής...