Σε σοκ το εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ: Η επόμενη μέρα και ο ρόλος του Γιώργου Παπανδρέου και τι κρύβουν οι κινήσεις του Βενιζέλου

Άλλη μία δύσκολη μάχη με την υγεία της δίνει η Φώφη Γεννηματά. Η είδηση της νοσηλείας της και η απόφαση να αποσυρθεί από την προσπάθεια επανεκλογής της στην προεδρία του ΚΙΝΑΛ, ήταν κάτι επιβεβλημένο από τους θεράποντες γιατρούς.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστή αυτή η τόση δυσάρεστη είδηση, καθώς η Φώφη Γεννηματά για δεύτερη φορά έρχεται αντιμέτωπη με τον καρκίνο, το κύμα συμπαράστασης τόσο από τον πολιτικό, όσο και από τον απλό κόσμο ήταν τεράστιο.

Σε σοκ το εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ


Η ίδια, μιλώντας στους στενούς της συνεργάτες, τούς ζήτησε να αγωνιστούν για την ενότητα της παράταξης – όπως θα κάνει η ίδια όσο καιρό θα παραμείνει πρόεδρος και στη συνέχεια, ως βουλευτής. «Τώρα πρέπει να δώσω τη μάχη για την υγεία μου», φέρεται να τους είπε.

Τα σενάρια


Άγνωστο εάν τελικά θα αναβληθεί η εκλογική διαδικασία, και αν θα υπάρξουν και άλλοι υποψήφιοι. Είναι δύσκολο να «παγώσει» ο χρόνος για το ΚΙΝΑΛ. Μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα έχει σίγουρα ξεκαθαριστεί το τοπίο. Άλλωστε δεν γίνεται και αλλιώς. Αυτό που συζητιέται έντονα είναι η ύπαρξη ενός προέδρου-διαχειριστή.

Όμως αυτός ο πρόεδρος-διαχειριστής τι θα κάνει; Τι αρμοδιότητες θα έχει; Και εάν δεν υπάρξει ένας πρόεδρος-διαχειριστής, μήπως έρθει ένας μεταβατικός πρόεδρος που θα φέρει την -προς το παρόν- ένωση, σε μία ιστορική παράταξη που τώρα κλυδωνίζεται;

Ο ρόλος του Γιώργου Παπανδρέου


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα επανακάμψει. Λόγω του ιστορικού του ονόματος, που «ενώνει» τρόπον τινά μία μεγάλη μερίδα του πρώην ΠΑΣΟΚ και του νυν ΚΙΝΑΛ, ίσως διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για το κόμμα.

Ερωτήματα όμως προκαλεί και η επανεμφάνιση του Ευάγγελου Βενιζέλου, μέσα από πολλές τηλεοπτικές παρουσίες, δηλώσεις και μαζικές συμμετοχές. Βέβαια, ο κ. Βενιζέλος «επέστρεψε» στα πολιτικά δρώμενα πιο ενεργά, πολύ πιο πριν ανακοινώσει η Φώφη Γεννηματά τις αποφάσεις της λόγω των προβλημάτων υγείας της. Μένει να δούμε εάν αυτή η επανεμφάνιση του κ. Βενιζέλου «κρύβει» κάποια συγκεκριμένη στρατηγική…

Ο Λοβέρδος σταματά την προεκλογική του δραστηριότητα


Μετά την επιδείνωση της υγείας της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, ο υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, Ανδρέας Λοβέρδος, σταματά προσωρινά την προεκλογική του δραστηριότητα.

Όπως αναφέρει ο κ. Λοβέρδος σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter:

«Αναβάλλω την αποψινή ανοικτή προεκλογική ομιλία μου στο Μαρούσι. Αναβάλλω την αυριανή προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο Caravel. Ακυρώνω όλες τις ραδιοτηλεοπτικές συνεντεύξεις που έχω κλείσει. Γιατί δεν μου πάει η καρδιά. Φώφη, περαστικά και γρήγορα σιδερένια!».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...