Σε ποια εφημερίδα έστειλε εξώδικο ο Κώστας Βαξεβάνης – Τι καταγγέλλει – Η αλήθεια για το 1.500.000 ευρώ

Για στοχευμένα ψεύδη και συκοφαντίες κατηγορεί ο εκδότης Κώστας Βαξεβάνης την εφημερίδα Political του Νίκου Καραμανλή… Ζητώντας του με εξώδικο να αποκαταστήσουν την αλήθεια ή διαφορετικά θα προχωρήσει νομικά.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα δημοσίευσε στοιχεία για χρήματα τα οποία είχε λάβει ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento, από την ΕΡΤ. Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει μεταξύ άλλων, με μοναδικό σκοπό, όπως αναφέρεται και στο εξώδικο, να πλήξει την τιμή και την υπόληψη του Κώστα Βαξεβάνη, ότι «Και ο Βαξεβάνης υπήρξε λάτρης του κρατικού χρήματος της ΕΡΤ στο παρελθόν», ενώ στη συνέχεια του ρεπορτάζ αναφέρει ότι εισέπραξε για το διάστημα 2010-2012, από τη δημόσια τηλεόραση 1.447.388 ευρώ.

Ωστόσο σε άλλο σημείο του δημοσιεύματος γίνεται λόγος για «στρατιά των δημοσιογράφων οι οποίοι κινούνται εντός και πέριξ της Κουμουνδούρου και οι οποίοι με μεγάλη ευκολία δηλώνουν αντισυστημικοί, αλλά ταυτόχρονα λατρεύουν να ζουν με το χρήμα του συστήματος και μάλιστα με το κρατικό χρήμα», ενώ αλλού γράφεται ότι «αρκετοί από αυτούς τους ‘’μαχητικούς’’ δημοσιογράφους δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα να ξεκοκαλίζουν το… ξεκούραστο κρατικό χρήμα του ελληνικού λαού από τις παραγωγές της ΕΡΤ».

Ο εκδότης Κώστας Βαξεβάνης αναφέρει ότι η αλήθεια είναι ότι στο 1.447.388 ευρώ ανήλθε, για τα έτη 2010-12, το κόστος παραγωγής της εκπομπής «Το Κουτί της Πανδώρας» την οποία παρουσίαζε τότε ο Κώστας Βαξεβάνης. Την παραγωγή αυτή είχε αναλάβει, δυνάμει σύμβασης με την ΕΡΤ, η εταιρεία με την επωνυμία «PAN ENTERTAINMENT Α.Ε.», επομένως το ποσό αυτό δεν ήταν αμοιβή του δημοσιογράφου. Αντιθέτως, η αμοιβή του Κώστα Βαξεβάνη ανερχόταν στο ποσό των 2.000 ευρώ περίπου ανά επεισόδιο.
Επίσης ο Κώστας Βαξεβάνης υποστηρίζει οτι δεν είχε καμία μετοχική σχέση με την παραγωγό εταιρεία «PAN ENTERTAINMENT Α.Ε.».

Επιπλέον ο εκδότης του Documento υποστηρίζει ότι η Political γνώριζε την αλήθεια σχετικά με το κόστος παραγωγής της εκπομπής και ποιος εισέπραξε χρήματα, διότι αυτά τα στοιχεία είχαν δημοσιευτεί στη «Διαύγεια» και αναφέρονταν σε απαντητικό έγγραφο της ΕΡΤ που εστάλη στη Βουλή των Ελλήνων, ύστερα από ερώτηση του Βουλευτή της Ν.Δ., Άδωνη Γεωργιάδη. Ακόμη είναι γνωστό ότι στελέχη της εφημερίδας Espresso, καταδικάστηκαν, αμετάκλητα, σε φυλάκιση επτά ετών, για την τέλεση σε βάρος του Κώστα Βαξεβάνη της αξιόποινης πράξης της συκοφαντικής δυσφήμησης, για τους ίδιους ακριβώς ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς, με αποτέλεσμα εν συνεχεία να ζητήσουν συγγνώμη.

Όπως αναφέρεται στην εξώδικη δήλωση του Κώστα Βαξεβάνη, οι συκοφαντικοί ισχυρισμοί που αναπαράγει η ηλεκτρονική εφημερίδα Political στο σημερινό φύλλο της δεν αποβλέπουν στην ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού, και δεν διατυπώθηκαν από δικαιολογημένο ενδιαφέρον, αλλά εκτοξεύτηκαν με απόλυτο στόχο τη στοχοποίησή του και την υποτίμηση της προσωπικότητάς του, λόγω της δυναμικής και αποκαλυπτικής εκ μέρους του άσκησης της δημοσιογραφίας, η οποία θα συνεχιστεί. Ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento, απαιτεί από την Political να ζητήσει μέχρι σήμερα (6/6/2023) το απόγευμα συγγνώμη και να αναρτήσει συγκεκριμένο κείμενο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...