«Σερνόμαστε στο βούρκο…» – Η ηγετική ομάδα γύρω από τον Κασσελάκη περίμενε τις δημοσκοπήσεις

Ο βουλευτής Πέτρος Παππάς παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη και μίλησε για τα ζητήματα που τέθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Κοινοβουλευτική ομάδα αφορούσε τον προγραμματισμό μας σε σχέση με τον προϋπολογισμό, με τα τέσσερα νομοσχέδια, οικονομικά, τα οποία φέρνει η κυβέρνηση και πώς θα ξεδιπλώσουμε το πρόγραμμά μας και θα ανταποκριθούμε στις μεγάλες ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας την ακρίβεια, τα κόκκινα δάνεια, τη φορολογική επιδρομή» σημείωσε.

Είπε ότι η χθεσινή παρουσία του Αλέξη Τσίπρα «σηματοδοτεί την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ και το ποια είναι η συνέχεια η ιστορική» ενώ αναφερόμενος στα καρφιά Κασσελάκη είπε ότι ο πρόεδρος στην ομιλία του αναφέρθηκε στα στελέχη τα οποία επέλεξαν να αποχωρήσουν.

«Όλους αυτούς τους πέντε μήνες, δεν είδαμε να υπερασπίζονται τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είδαμε να κάνουν αντιπολίτευση στη Νέα Δημοκρατία και μόνο τώρα, όταν επέλεξαν να αποχωρήσουν, έχουν μια διαρκή παρουσία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης», είπε.

Για τη δημοσκοπική εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ

Ερωτηθείς για τη δημοσκοπική εικόνα του κόμματος ο κ. Παππάς σημείωσε πως «ευχαριστημένοι δεν μπορούμε να είμαστε σε καμία περίπτωση και δεν θα κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλο μας».

«Το αποτέλεσμα είναι αναμενόμενο από τη στιγμή που το κόμμα σέρνεται για τόσους μήνες σε μία περιττή εσωκομματική διαμάχη» πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντάς την «βούρκο εσωκομματικής διαμάχης».

Αναφερόμενος στους επόμενους στόχους του κόμματος και των στελεχών του είπε: «Aυτό το οποίο θα κάνουμε από εδώ και στο εξής είναι να ξεδιπλώσουμε το πρόγραμμά μας, να μιλήσουμε συγκεκριμένα, να καταθέσουμε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα».

Ερωτηθείς για το ποιες είναι οι διαφορές του ΣΥΡΙΖΑ με τους «11» ανέφερε πως «αυτό πρέπει μάλλον να το εξηγήσουν οι αποχωρήσαντες, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι είχαν πολιτικές διαφωνίες, ενώ στην πραγματικότητα ήταν σαφές στον κόσμο ότι οι προσωπικές στρατηγικές ήταν αυτές που επηρέασαν την απόφασή τους».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναγνωρίσει ότι είχε ένα κακό εκλογικό αποτέλεσμα και προφανώς με μια άλλη προσέγγιση, μια άλλη ρητορική και επαναπροσεγγίζοντας και κοινωνικές ομάδες στις οποίες δεν είχε κάνει καλό πέρασμα το τελευταίο χρονικό διάστημα, θα προσπαθήσει να τις προσεγγίσει», πρόσθεσε.

Για τη συνάντηση Κασσελάκη-Γεραπετρίτη

Αναφορικά με την ενημέρωση προσωπικά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, από τον Υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη, ο κ. Παππάς σημείωσε: «Zήτησε ενημέρωση ο Στέφανος ο Κασελάκης, ακριβώς για να υπάρχει μια σαφής εικόνα για το τι πρόκειται να συζητηθεί».

«Δημιουργήθηκε και μια ανησυχία και από τις δηλώσεις του κυρίου Σαμαρά σε σχέση με το ότι δεν θέλει τον διάλογο με την Τουρκία, υπάρχει αυτό το σκηνικό του καλού κακού αστυνομικού, υπήρχε η δήλωση πριν από κάποιους μήνες του πρωθυπουργού για υποχωρήσεις στον διάλογο με την Τουρκία.

Όλα αυτά χρειάζονται διευκρινίσεις. Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ τηρούμε την εθνική γραμμή που πιστεύουμε ότι η μόνη διαφορά η οποία υπάρχει με την Τουρκία είναι η επίλυση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ, η οποία είναι θέματα τα οποία πρέπει να παραπεμφθούν στην ΧΑΓΗ», πρόσθεσε.

Αναφορικά με την επιστολική ψήφο τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ σε καμία περίπτωση δεν θα σταθεί αντίθετος σε ό, τι διευκολύνει τους πολίτες. Το λέγαμε και μετ’ επιτάσεως το καλοκαίρι, όταν η Νέα Δημοκρατία είχε φέρει το νομοσχέδιο για τους ομογενείς ότι πρέπει να διευκολυνθούν και όλοι αυτοί οι χιλιάδες εκατοντάδες χιλιάδες νέοι, οι οποίοι δούλευαν εποχιακά στα νησιά και σε άλλες τουριστικές περιοχές.

Είμαστε λοιπόν καταρχήν υπέρ. Από κει και πέρα πρέπει να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες εκείνες δικλείδες, ούτως ώστε να μην υπάρχει, παράδειγμα νόθευση του αποτελέσματος, η μυστικότητα η οποία επιβάλλεται από το Σύνταγμα και αν υπάρχουν άλλα συνταγματικά κωλύματα κλπ».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ επί της αρχής για να διευκολυνθούν οι Έλληνες πολίτες να ψηφίσουν προσθέτοντας πως θα στήριζαν μια τέτοια εκλογική διαδικασία και στις εθνικές εκλογές», τόνισε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ