Σενάρια ανασχηματισμού – Ποιους αφορούν και πότε αναμένονται

Μπορεί η κυβέρνηση να έχει (σύμφωνα πάντα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις) μία μεγάλη δημοσκοπική υπεροχή έναντι του δεύτερου κόμματος, παρολαυτά έρχονται στο φως της δημοσιότητας σενάρια για ανασχηματισμό στις αρχές του 2024.

Ίσως είναι αρκετά νωρίς για να έχει ξεκινήσει μία τέτοια συζήτηση για την επόμενη μέρα του κυβερνητικού σχήματος, ωστόσο στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει πάντα ανοικτό το σενάριο των αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα.

Ένα σενάριο που ξεκίνησε μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά δεν ολοκληρώθηκε καθώς ο πρωθυπουργός θεώρησε ότι δεν θα πρέπει να συνδεθούν οι όποιες αλλαγές στο κυβερνητικό κόμμα με την απώλεια των δύο μεγάλων δήμων – της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης- αλλά και πέντε περιφερειών της χώρας.

Σύμφωνα με στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, οι αλλαγές δεν αποκλείεται να αφορούν την ενίσχυση κάποιων υπουργείων ή την αντικατάσταση στελεχών τα οποία θα συμμετέχουν στις ευρωεκλογές.

Στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να ενισχυθεί περαιτέρω το κυβερνητικό καθώς οι πολίτες εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από τη μέχρι τώρα διακυβέρνηση.

Έτσι, θα προσπαθήσει να ενισχύσει τους τομείς που εμφανίζονται να χωλαίνουν ή κάποια από τα πρόσωπα που έχει εμπιστευτεί δεν αποδίδουν όσο θα ήθελε.

Ακρίβεια το νο.1!

Οι πληροφορίες λένε μάλιστα ότι οι οποίες αλλαγές θα έχουν να κάνουν με την προοπτική ενδυνάμωσης του επιτελείου που ασχολείται με τα θέματα της ακρίβειας αλλά και με τα ζητήματα της ασφάλειας των πολιτών.

Οι πρώτοι μήνες του νέου χρόνου μπαίνουν ως ορόσημο για τις αλλαγές στην κυβέρνηση καθώς οι πολίτες θα βγαίνουν από την περίοδο των εορτών όπου θα δοκιμαστούν τα πορτοφόλια τους.

Τα όποια μέτρα έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση δεν φαίνεται να φέρνουν σοβαρά αποτελέσματα όπως δεν έφεραν και οι μέχρι τώρα κινήσεις που έχουν γίνει από το κυβερνητικό επιτελείο γι’ αυτό το θέμα.

Παράλληλα, το Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθεί τόσο τη μεγάλη έξαρση βίας και των ναρκωτικών στα σχολεία και στους χώρους όπου συχνάζει η νεολαία, όσο και τη δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουν οι πολίτες εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων που υπάρχουν στις μεγάλες κυκλοφοριακές αρτηρίες. Ο Βασίλης Κικίλιας επομένως βρίσκεται στο… μικροσκόπιο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ